Izabrano je vodstvo kluba SDP-a u Hrvatskom saboru. Za predsjednika je jednoglasno izabran Peđa Grbin, a Mirela Ahmetović, Arsen Bauk, Sabina Glasovac i Siniša Hajdaš Dončić su potpredsjednici. Izvijestio je to nakon sastanka Kluba Peđa Grbin, predsjednik stranke.

Za potpredsjednicu Hrvatskog sabora Klub SDP-a je predložio Sabinu Glasovac. Arsen Bauk je predložen za poziciju u Državnom sudbenom vijeću, dodao je Grbin. Što se tiče ostalih mjesta u Klubu dogovoreno je da će se s vodstvom stranke i Predsjedništvom provesti dodatne konzultacije.

Podsjetimo, dio SDP-ovih zastupnika pobunio se protiv odluke Peđe Grbina o smjenama na čelu saborskih odbora. Kadrovsku križaljku novog predsjednika stranke njegovi su kolege zastupnici ranije - odbili. Na vidjelo su isplivali stari problemi najveće oporbene stranke.

- Dosta je naših trzavica, vrijeme je da počnemo raditi. Hrvatska je u gospodarskoj i zdravstvenoj krizi i vrijeme je da se SDP kao ozbiljna stranka uključi. Situacija kada imamo sedam puta više novozaraženih nego u vrijeme 'lockdowna' je vrijeme kada se sve političke opcije trebaju skupiti i početi ozbiljno raditi. Stoga pozivam premijera da kao što je napravio na početku krize - okupi sve političke stranke i krene s njima razgovarati, poručio je Grbin.

 

M.M.