Odabirom datuma izbora Milanović je jasno pokazao koje skupine populacije izrazito ne voli, odnosno prema kojima bi usmjeravao SDP-ove „crvene rijeke nepravde“. Prebacivanjem izbora s uobičajene neradne nedjelje na radni dan usred tjedna, nastojao je prije svega pogoditi vjernike. Većina vjernika starije dobi na Dan Gospodnji posvećeni su vjerskim aktivnostima i okupljanjima s bližnjima i mlađim članovima obitelji. Vjernici nedjeljom zajednički odlaze na sv. Misu, a velik dio ih također zajednički odlazi na birališta radi ispunjavanja svoje građanske dužnosti.

Za razliku od toga, usred radnog tjedna građani obično imaju puno drugih obveza koji im preostaju od prethodnih dana, nemaju takvu razinu povezivanja niti druženja, ne okupljaju se na sličan način na zajedničkim aktivnostima nakon kojih bi izravno bili u prigodi nastaviti prema biralištima. Milanović je nastojao umanjiti izlazak na birališta osobito onima koji su manje mobilni ili o kojima se brinu mlađi članovi obitelji. S obzirom da je Milanović već pokazao svoje nepoštovanje prema vjernicima kada je slao interventnu policiju (inače namijenjenu za nasilne navijače) na branitelje koji su se sklonili u crkvu, vidimo da uopće ne percipira vjerske vrijednosti kao bitne vrline. Njegove „rijeke pravde“ nisu nikakve tolerantne i uključive rijeke povezivanja, nego su to "crvene rijeke nepravde" koje bi se mogle sastojati od represije kakvu su već pokazali Perković i Mustač te drugi vjerni komunistički slijednici. Oni bi protuustavno ugnjetavali katolike kao i prije 1990. kad su rijeke udbaške pravde odnijele mnoge ljudske sudbine bez ikakvog suđenja.

Crvene rijeke protiv dijaspore

Druga skupina građana na koju ciljaju Milanovićeve „crvene rijeke nepravde“ su Hrvati iz BiH i iz dijaspore. Posljednjih godina pokušavao im je nuditi dojam da je na njihovoj strani, pa su neki od njih počeli smatrati da se Milanović možda okrenuo udesno i prigrlio sve Hrvate u BiH, ali tek sada vide da taj crveni predsjednik mijenja dlaku ali ne i ćud. Cijelo vrijeme Milanović im je glumatao samo zato da bi pridobivao naklonost dijaspore ali sada je jasno pokazao da u njegovoj „trećoj republici“ ne bi bilo jednakosti. Određivanje datuma izbora usred tjedna očito je namijenjeno onemogućavanja glasovanja Hrvata u BiH koji neće moći izlaziti do birališta tijekom radnog dana. Slično niti hrvatska dijaspora iz obližnjih EU država također neće biti u prigodi doći kući preko vikenda.

Milanović se u BiH jedino brine za Banja Luku i za svojeg prijatelja Dodika, ne zanima ga niti Mostar, niti Hrvati u drugim državama. Možete li se sjetiti neke države s kojom Milanović ima dobre odnose koje koristi za dobrobit Hrvata? Milanović je slabašni političar koji je svjestan da pošteno ne može dobiti izbore.

Srijeda odgovara jedino ljevičarskim ljenčinama

Srijeda kao dan izbora ne odgovara niti brojnim drugim kategorijama populacije. Ne odgovara poduzetnicima jer moraju drugačije planirati poslovanje, ali niti radnicima jer će više morati odraditi ostatak tjedna. Ne odgovara pacijentima jer će im biti odgođeni pregledi, a niti liječnicima jer će im biti veća gužva na ostale dane. Ne odgovara niti profesorima jer će morati odraditi nastavu na jedan od vikenda. Možemo daleko nabrajati kome sve ne odgovara ali pokušajmo se zapitati kome ustvari odgovara ovakav datum izbora? Odgovara jedino ljevičarskim nezaposlenim ljenčinama koji preko tjedna spavaju do 10 sati, žive na tuđi teret, pričaju o zelenim politikama, ništa ne rade i nemaju nikakvih obveza, odgovaraju onima koji su slični Milanoviću. Noći provode u zadimljenim klubovima pjevajući partizanske pjesme, vječno studiraju, po potrebi prosvjeduju i ne rade ništa korisno. Na takve zapuštene birače srijeda neće imati negativni utjecaj jer njima je potpuno svejedno koji je uopće dan u tjednu. Čini se da je to jedina populacija od koje Milanović očekuje potporu i veću izlaznost.