Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović danas boravi u Varaždinskoj županiji. Posjetila je gospodarsku zonu i najavila da će i u kampanji govoriti o gospodarstvu,


Rekla je da je njezin program za gospodarstvo već u zadnjim fazama te će biti predstavljen idućeg tjedna.

"Čvrsto vjerujem da je poduzetništvo to koje mora našu državu izvesti iz gospodarske krize. Država može otvarati projekte i kroz njih i određeni broj radnih mjesta koja su ograničenog trajanja, ali malo, srednje i veliko poduzetništvo su ti koji u konačnici rješavaju krizu i otvaraju nova radna mjesta", rekla je Grabar Kitarović.

Istaknula je kako smatra da gospodarski razvoj postoji samo u onim dijelovima zemlje gdje je HDZ na vlasti.

Na pitanje o njezinom trenutnom statusu u NATO-u, Grabar Kitarović odgovara da u predsjedničku utrku ulazi i bez zdravstvenog osiguranja.

"Ostavila sam respektabilnu međunarodnu karijeru i u međuvremenu sam odbila nekoliko vrlo primamljivih ponuda iz inozemstva i sada u Zagrebu živim isključivo od svoje ušteđevine. Za razliku od drugih kandidata koji ulaze u predsjedničku utrku, ja u tu utrku ulazim bez ikakvih osobnih primanja, bez mirovinskog, zdravstvenog, bez proteka staža...", ističe Kolinda Grabar Kitarović te dodaje da je djecu, koja se školuju u Belgiji, odlučila ostaviti tamo kako bi ih zaštitila od predstojeće kampanje.

U predsjedničku pobjedu je sigurna.

"Ja ću biti prva hrvatska predsjednica. Moja će se djeca vratiti u Hrvatsku i živjet će u jednoj boljoj, prosperitetnijoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će reaktivirati svoj zamrznuti status na Pravnom fakultetu", ističe Grabar Kitarović.

Komentirala je i prosvjede branitelja, rekavši da se radi o vrlo teškoj situaciji.

"Nitko ne bi sjedio i cijele noći provodio u šatoru na toj hladnoći, i sjedio tamo danima, pogotovo ti stopostotni invalidi, da oni ne osjećaju potrebu da budu tamo i izbore se za svoja prava. A činjenica da se jedan od njih jučer zapalio, to je očajnički potez koji me duboko žalosti i za kojeg se nadam da će pokrenuti nekakav dijalog i da će doći do rješenja tog pitanja ovih dana", dodaje Grabar Kitarović.


M.M.