Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata (ID) Damir Kajin izjavio je danas da ukoliko su istiniti medijski napisi kako policija planira u 2015. provesti četrdeset velikih uhićenja, onda je bolje da se ide u prijevremene izbore, jer je to najava da Hrvatska postaje policijska država.


"Bolje je da se raspišu prijevremeni izbori, i to već danas, ili da se svi iselimo iz Hrvatske, jer ovo je najava da Hrvatska postaje policijska država", naglasio je Kajin na konferenciji za novinare u Puli. Dodao je da je to "nešto najstrašnije što se moglo pročitati zadnjih godina u medijima".

Smatra kako je ovime 'zapravo poslana poruka velikim kriminalcima' da do kraja godine mogu raditi što hoće, a da u 2015. slijedi obračun, nakon što valjda, kako kaže, "dovrše akcije i prikriju dokaze".

"Kradu 365 dana u godini, u tri smjene plus prekovremeno, a policija poručuje da je norma za 2014. s Milanom Bandićem ispunjena, dok će 2015. uhapsiti njih četrdeset", izjavio je Kajin, ocijenivši kako se time "hrvatska policija pretvara u stranačku policiju".

"To je devalvacija svakog sudskog postupka, a ako je ova vijest istraživačko novinarstvo, onda je riječ o uvođenju strahovlade", poručio je.

Naglasio je da ukoliko su neke istrage već u tijeku, "jedan krak svakako mora ići prema Istri".

"Bandić je milo dijete kada se usporedi s političarima u Istri", kaže Kajin, dodavši da će javnost uskoro saznati za pokušaj mita u Istri od milijun eura.

No, tvrdi Kajin, kriminal nad kriminalom je korumpiranje dijela medija i PR agencija, te zaključuje da je najava uhićenja neviđena zloporaba pravosuđa, medija, sudstva i policije. Ovo se mora zaustaviti, poručio je Kajin, ustvrdivši da ovakvu politizaciju policije, sudstva i medija do sada nismo vidjeli ni u jednoj vladi.

"Ovo je politizacija, a jedino što je gore od politizacije policije i sudstva je politizacija medija, a po tome smo u Istri cijelo stoljeće ispred ostalih u Hrvatskoj", rekao je na konferenciji za novinare saborski zastupnik Damir Kajin.


M.M.