Broj migranata u “populističkoj”, “ksenofobnoj”, “fašističkoj” Italiji do sada je u 2018. godini smanjen za 80% u odnosu na prošlu godinu, dok je u istom razdoblju zabilježen rast od 350% u "socijalističkoj" Španjolskoj.

Više od 57.500 ilegalnih migranata i tražitelja azila je ove godine morskim putem (!) došlo u Europu, a prošle se 2017. godine radilo o 112.375 migranata u istom razdoblju, objavila je agencija za migracije UN-a.

Značajan se pad može djelomično zahvaliti talijanskoj novoj, “populističkoj” vladi koja se bori za okončanje ilegalnih prijelaza i zaštitu talijanskih granica. Do sada je došlo 18.392 doseljenika u Italiju, odnosno 80,6% posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

S druge strane, Španjolska, koja ima novu socijalističku vladu (t.j. „progresivnu“ i „naprednu“ ili „prosvijećenu“ vladu), je postala nova glavna odrednicamigrantskih skupina. Od početka godine došlo je više od 22.800 migranata, čak 1.866 od 25. srpnja, dakle u tjedan dan skoro 2000 ljudi.

U međuvremenu, u Grčka je ove godine zabilježila 15.970 dolazaka, u usporedbi s 10.783 u prvom dijelu 2017. – što je porast od gotovo 50%. Sve ove podatke treba uzeti sa zrnom soli, jer se radi o službenim, dakle netočnim i znatno smanjenim podacima.

Podsjetimo, talijanski je parlament raspušten krajem prošle godine, zemlja je otišla na izbore u ožujku, a „populistička“ je koalicijska vlada preuzela vlast u svibnju. Možda je najpoznatiji član nove vlade „radikalni“ ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini iz desne Sjeverne Lige, koji je ustao u obranu Italije, zatvarajući luke pro-migrantskim dobrotvornim brodicama i splavima koji nose tisuće i tisuće Afrikanaca. Dakle, Italija ima novu vladu niti tri mjeseca, a već su postignuti veliki uspjesi. Gdje ima volje ima i načina. Zbog toga soroš-liberalni mediji diljem svijeta napadaju talijansku vlast.

Istodobno, britanska NCA („National Crime Agency“) upozorava da prihodi kriminala vezanih uz nezakonit prijevoz migranata iznosi nevjerojatnih 6 milijardi funti godišnje. Isto tako, glavninu prijevoza migranata vrše nevladine udruge, što bi u svim normalnim zemljama trebalo predstavljati veleizdaju, ali to sve govori o tome koliko su europske institucije propale te da Zapad više nije ono što je nekoć bio.

NCA također upozorava da na libijskoj obali na prijevoz u Europu čeka 600 000 Afrikanaca. Italija je napravila svoje, Španjolska će se brzo urušiti, jednako tako i Francuska, dakle Hrvatskoj će uskoro zaprijetiti migrantske skupine s mora.

Tomu dodati i migranate na granici Republike Hrvatske i BiH, Hrvatska bi, zbog nikakve infrastrukture, nedostatka ljudi i nepostojeće politike mogla kroz 6 mjeseci biti pregažena.

Demografija, gospodarstvo, ekonomija će onda postati najmanji hrvatski problemi.

 

Josip Gajski