Ministrica građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović najavila je kako sutra počinju pripremni radovi za izgradnju autoceste Beograd-Sarajevo, što je dio rusko-turskog dogovora o povezivanju Srbije i BiH.

-Put Sremska Rača-Kuzmin je dio naše veze s BiH, sa Sarajevom, jako je važan. Pripremni radovi počinju već danas i sutra. Turska kompanija će zajedno sa srpskim kompanijama raditi ovaj dio puta, izjavila je Mihajlović za RTS.

Dodala je kako se istodobno radi i projektno-tehnička dokumentacija drugog dijela prstena s BiH, dionica od Požege do Kotromana, duga 63 kilometara.

-To je samo jedna od autocesti koje počinjemo raditi ove godine. U svibnju smo počeli raditi Preljina–Požega. Vrlo nam je važna ta dionica, jer se odatle račvamo za Crnu Goru i BiH, pojasnila je Mihajlović.

Podsjetimo, u sklopu svojih strateških aktivnosti u jugoistočnoj Europi, Rusija i Turska pokušavaju međusobno povezati Beograd , Sarajevo i Podgoricu, te tako Srbiju usmjeriti prema Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH.

 

M.M.