Sukob između Fahrudina Radončića i Bakira Izetbegovića se nastavlja i mogao bi, kako se čini, biti jedan od glavnih problema tijekom slaganja vlasti u BiH.

-Nemoguća je koalicija SBB-a i SDA bez obzira na izborni rezultat -ustvrdio je čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić, gostujući sinoć u dnevniku Hayat TV.

Radončić, koji je već dugo u sukobu sa Bakirom Izetbegovićem, je istaknuo kako SBB ne želi imati političku koaliciju sa strankom koja je "dovela Bošnjake na europsko, ekonomsko i političko dno".

– Mi poštujemo koalicijski kapacitet SDA, poštujemo da je ta stranka prva i ona ima obvezu pokušati napraviti novu vladu na razini Federacije i šire, ali mi ne želimo imati političku koaliciju sa strankom koja je dovela Bošnjake na europsko, ekonomsko i političko dno – istaknuo je tom prigodom Radončić.

Formiranje vlasti u BiH moglo bi se odužiti više od očekivanog, jer je očito da Radončićev SBB i Komšićev DF ne žele u koaliciju s SDA.

– Vi možete ovdje doživjeti scenarij kakav je na Kosovu. Gospodin Tachi je, kao stranka naravno, ostvario 30 posto glasova, a ima nerješiv problem već nekoliko mjeseci, da nitko ozbiljan ne želi da koalira s njim, i ima pobjedu koja mu ništa ne znači. Prema tome, nitko ne može natjerati ni gospodina Komšića ni mene da koaliramo sa SDA. A odluka gospodina Komšića i DF-a isključivo je njihova i mogu raditi što žele – zaključio je Radončić.

 

M.J.