Logo

Zbog postojanja sumnje da bi se višestruki ubojica i bivši pripadnik odreda El Mudžahid, Edin Gačić. mogao vratiti na teritorij općine Konjic, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ intenzivno vrše kontrolu svih vlakova koji dolaze i odlaze iz Konjica, kao i kontrolu željezničke pruge i tunela oko Konjica. 

- Sve raspoložive jedinice MUP-a HNŽ su na terenu i zajedno s pripadnicima MUP-a Županije Sarajevo i ostalim državnim agencijama intenzivno tragamo za Edinom Gačićem – rekao je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNŽ, u izjavi za Avaz.

Ovo je sedmi dan potrage za četverostrukim ubojicom Edinom Gačićem, koji danima izmiče brojnim policijskim patrolama koje intenzivno tragaju za njim.

U Županiju Sarajevo danas kao ispomoć dolazi 130 policajaca iz drugih županija i to nakon evidentno narušene sigurnosne situacije i ubojstva policajca kod Tarčina. Ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo Admir Katica poručio je da će učiniti sve da se ubojica pronađe, a kako bi se sigurnost pojačala, u Sarajevo danas stiže dodatnih 130 policajaca, prenosi klix.ba.

Građani su u strahu, naročito mještani u okolini Tarčina, Hadžića i Pazarića. Roditelji se plaše slati djecu u školu. 

Ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara, ne isključuje mogućnost kako je Gačić dobro obučen za skrivanje.

-On nema nekih prijatelja s kojima je nešto posebno komunicirao, ali radimo na tome da vidimo ima li pomagača, zato što se dobro krije. Osam dana se ne može naći nikakav njegov trag. To ne možemo isključiti i, također, provjeravamo njegovu vezu sa kazneno-popravnim zavodima. Imamo informaciju da je prijetio nekim ljudima. Imamo dosta neprovjerenih informacija i molim građane da ne šire dezinformacije. Ovako se policijske strukture samo "razvlače" i unosi se nemir kod građana - istaknuo je ministar unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, Aljoša Čampara, u izjavi za N1.

Podsjetimo, postoji osnovana sumnja da je bivši pripadnik mudžahedinskog pokreta El Mudžahid, Edin Gačić, u subotu ubio policajca u Suhodolu kod Sarajeva, 30-ak km udaljenog od mjesta gdje je u ponedjeljak ubio vlasnika trgovine u Konjicu, svoju treću žrtvu.

Gačić je potkraj rata ubio suborca iz postrojbe El Mudžahid, koja je djelovala u sastavu 3. korpusa Armije BiH, poznate po brutalnim smaknućima i ritualnom odsijecanju glava nakon čega je osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora. Pomilovao ga je 2000. tadašnji predsjednik Federacije BiH Ejup Ganić  i smanjio kaznu zatvora za jednu godinu.

Iz zatvora je izašao 2002., ubio je majku u Zenici te je 2003. osuđen na 20 godina zatvora. Nakon izdržane dvije trećine kazne pušten je iz zatvora u Bihaću.

 

M.J.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.