Poduzetnik iz Banje Luke Slaviša Krunić ubijen je iz zasjede ispred imanja njegove obitelji u okolici tog grada, a u pucnjavi su smrtno stradali i njegov tjelohranitelj te jedan od napadača, potvrdili su u ponedjeljak iz lokalne policije. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ustvrdio je kako je to bilo "ubojstvo s potpisom vlasti".


Krunića su napadači u nedjelju nešto prije ponoći dočekali pred vikendicom u naselju Glamočani te su na njega pucali iz strojnica. Tjelohranitelj koji je bio s njim u vozilu poginuo je, a Krunić je zadobio ozljede od kojih je preminuo na putu do bolnice.

Izvor iz istrage otkrivaju kako je Krunić stradao u klasičnoj sačekuši u kojoj je rafalna vatra na Krunićevu Toyotu otvorena sa dvije strane.

U razmjeni vatre ubijen je Krunićev radnik osiguranja Žarko Pavlović iz Pala i jedan od napadača. Utvrđeno je da je riječ o Željku Kovačeviću, osobi s većim kriminalnim dosjeom za kojim je tragala i hrvatska policija.

Slaviša Krunić je u obračunu zadobio teške ozljede vitalnih organa i prebačen je u drugi automobil kojim su ga odvezli u UKC RS gdje je preminuo.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u ponedjeljak se u povodu ovog zločina kratko oglasio na Twitteru ustvrdivši kako je to bilo "ubojstvo s potpisom vlasti", misleći pritom na vlasti u Republici Srpskoj.

Ubijeni Slaviša Krunić bio je vlasnik nekoliko tvrtki, uključujući zaštitarsku agenciju Sector Security, a ubijeni tjelohranitelj Žarko Pavlović bio je zaposlenik te tvrtke. Ubijeni napadač Željko Kovačević ranije je zbog razbojstva bio osuđen na 11 godina zatvora a odslužio je devet i pol godina.


M.J.