Logo

Saša Toperić, pijanist često nagrađivan u Dubrovniku i bivši savjetnik Bakira Izetbegovića, jedan od najozbiljnijih bošnjačkih lobista u SAD-u i osoba koja vodi Projekt Mediteranskog bazena Centra za transatlanske odnose SAIS pri Johns Hopkins Sveučilištu u Washingtonu, bio je na platnom popisu mostarskog Aluminija.

Mostarski Aluminiji je članarinu u Toperićevom Mediteranskom bazenu plaćao 30 000 dolara godišnje, piše portal ero.tv te dodaje da je ugovor između američke strane i Aluminija potpisan 20. lipnja 2017. godine, a navodno je produžen 2018. godine.

-Aluminij će imati višestruke koristi od ovoga članstva jer između ostaloga isto će omogućiti i pristup brojnim svjetskim fondovima – navedeno je u Ugovoru.

Isti izvor navodi kako je glavna osoba za komunikaciju za Toperićem bio prvi čovjek Nadzornog odbora Aluminija, Dalibor Miloš.

-Upravo je on u nekoliko navrata išao u posjete Americi koje je plaćao Aluminiji, a propali mostarski gigant je Toperiću prilikom posjeta Mostaru plaćao troškove smještaja, osiguravao službenog vozača i niz drugih pogodnosti, navodi ero.tel, te dodaje kako bi pojedinosti oko ovog ugovora javnosti i radnicima Aluminija trebali pojasniti tadašnji prvi čovjek Nadzornog odbora Aluminija. Dalibor Miloš, kao i bivši direktor Mario Gadžić, koji je potpisao ugovor.

 

M.J.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.