Osamnaest ilegalnih migranata ozlijeđeno je pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolici Velike Kladuše u Bosni i Hercegovini, a Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu, objavili su u srijedu lokalni mediji pozivajući se na bolničke i policijske izvore.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli skupinu od 18 ozlijeđenih migranata. Oni su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no Dujković nije mogla potvrditi što se točno dogodilo, javlja HRT.

- Još se prikupljaju operativne informacije s terena. Sigurno je zasad da su policajci u BiH mirgante otkrili oko 1 sat poslije ponoći, rekla je glasnogovornica.

Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je da njihovi policjaci u ovom slučaju nisu intervenirali, ali su obaviješteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši liječničku pomoć zatražila veća skupina migranata.

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim ozljedama, a preostalih 12 zadobilo je lakše tjelesne ozljede.

Nakon što su iz MUP-a Unsko-sanske županije medijima potvrdili informaciju da je noćas došlo do izgreda u blizini hrvatsko-bosanskohercrgovačke granice u kojemu je povrijeđeno 18 migranata i u kojemu su intervenirali Granični policajci BiH, komentar i podrobnije informacije HRT je potražio iz te službe.

-Potvrdili su samo da su sudjelovali u izgredu i da su reagirali u koordinacijom s Tužiteljstvom BiH te da je samo Tužiteljstvo nadležno za davanje informacija, objavio je HRT.

Iz Tužiteljstva BiH su, pak, samo poslali pisanu izjavu da se ispituju okolnosti izgreda te da trenutačno ne mogu dati više informacija radi tijeka istrage.

Prema izjavama koje su migranti dali prilikom prijama u Hitnu medicinsku službu Doma zdravlja Velika Kladuša ozljede su im navodno nanijeli hrvatski granični policajci prilikom ilegalnog pokušaja prelaska granice.

Nakon dodatnih pretraga i preostalih šest migranata pušteni su. Oni su medicinski objekt napustili u pratnji Granične policije Bosne i Hercegovine.

 

M.M.