Gostujući u HRT-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2", predsjednički kandidat SDP-a, Zoran Milanović, kritizirao je postupke Željka Komšića, osobe koja je zahvaljujući glasovima Bošnjaka uzurpirala dužnost hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

-Ja nisam HDZ-ovac iz Mostara, ali imam senzibilitet prema tim ljudima i za divljačke napade prema njima. Od Komšića sam očekivao ono što se u crnogorskoj etimologiji zove 'čojstvo'. Jači sam, veći sam - pokaži da ti je stalo, zaštiti slabije. Razočarao me, kazao je Milanović.

U nastavku je pojasnio po čemu će povijest pamtiti Komšića.

-Kad Komšić ode, to će se pamtiti kao čudan slučaj, dodao je i opet ga pozvao da promijeni stav.

Nakon ovakvog stava reagirali su iz Demokratske fronte, čiji je Komšić predsjednik.

 -Iz svega što je Zoran Milanović izgovorio u NU 2 može se razabrati jedino da su mu iz SDP-a BiH jasno stavili do znanja da su oni protiv izbora predsjednika Komšića u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Iako mi u DF to znamo, dobro je što je netko, pa makar to bio i Zoran Milanović, i konačno potvrdio da su svi kapaciteti bivšeg SDP-a, bili anagažirani protiv mogućnosti izbora predsjednika Komšića, a za račun Dragana Čovića, pa je otuda jasnija i današnja čovićevska retorika tzv. Bh bloka, navode iz DF-a.

Podsjetimo, Demokratska fronta i Željko Komšić su velikobošnjački projekt kojim se, pod krinkom multietničnosti, pokušava umanjiti utjecaj hrvatskog naroda u BiH.

 

M.J.