Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović najavio je da će Hrvatski narodni sabor (HNS) u ponedjeljak pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu.

-Ići ćemo sa inicijativom HNS-a prema našim partnerima s kojima želimo razmišljati o budućnosti BiH, posebno Federacije BiH (FBiH). Već u ponedjeljak s jednim dopisom ćemo pokrenuti raspravu o Izbornom zakonu, izjavio je Čović novinarima učetvrtak, nakon sjednice Predsjedništva HNS BiH, održane u Drvaru.

Dodao je da je na sjednici Predsjedništva HNS-a postignut dogovor o jedinstvenom djelovanju HNS-a kada je riječ o bilo kakvim političkim aranžmanima, bez ostavljanja prostora za bilo kakve podjele.

-Ali osnova svega je da konkretnim obilascima izdvajamo problem po problem te da s entitetske i županijske razine pomognemo. Naravno da ćemo ovaj prostor izdvojiti kao područje interesa Republike Hrvatske iz više razloga jer je i granica s te strane. Međutim, i mi moramo to uraditi s razine županijske Vlade, pa onda s viših razina vlasti za ljude koji ovdje žive da im olakšamo život, da se ne odlazi s ovih prostora, istaknuo je Čović, prenosi sarajevski “Avaz”.

 

M.M.