Nepoznati muškarac nađen je jutros mrtav pored kružnog toka na ulazu u Vodice, potvrdila je za Hinu glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.


Iako policijski očevid traje i još se utvrđuju okolnosti stradavanja nepoznatog muškarca, neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšem hrvatskom branitelju koji se ubio aktiviravši eksplozivnu napravu.

Neslužbeni izvori smrt muškarca, koji je bio odjeven u maskirnu uniformu, dovode u vezu s današnjom proslavom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

Dojavu o pronalasku beživotnog tijela policija je zaprimila jutros oko 7,05 sati.

Kosor je kazala kako policija još uvijek pokušava identificirati osobu, te kako je u tijeku utvrđivanje okolnosti njegove pogibije. Slučaj je, kaže Kosor, preuzeo državno odvjetnik.

Poznat identitet stradalog

Sudeći prema pisanju Šibenskog portala, riječ je o Željku Kneževiću, rođenom 1965. godine, i ocu dvojice sinova. Do prije dvije godine Knežević je radio na benzinskoj crpki u ACI marini u Vodicama. Tada se i teško razbolio, i otišao u invalidsku mirovinu. Sudeći prema istom izvoru, Knežević nije dobio braniteljsku mirovinu, iako je tijekom svog ratnog puta bio je i ranjen na Velikoj Glavi, najtežem položaju u skradinskom zaleđu.

Rođen je u Vodicama, no obitelj mu se doselila iz Slavonije.

- Svi ga znamo kao mirnog, samozatajnog obiteljskog čovjeka…Pretpostavljamo kako ga je bolest natjerala na ovaj čin, a ogorčenost da odabere baš današnji dan- kažu nam Vodičani koji su dobro poznavali preminuloga.

Između ostalog, neslužbeno doznajemo, i da je bio školski kolega gradonačelnice Vodica Branke Juričev Martinčev.


M.M.