Eduard Špehar, rođen u Generalskom stolu, 1926., preživio je Bleiburg, Križni put i zloglasni zatvor karlovačke OZN-e, kojim je u to vrijeme "žario i palio" Josip Boljkovac, dao je ekskluzivnu izjavu Michaelu Palaichu, u kojoj je otvoreno progovorio o vlastitim saznanjima vezanim za zločine Josipa Boljkovca.

Špehar je, prema vlastitom iskazu, bio zatvoren u logoru Prečko, logoru "Malovićeva kuća" u Karlovcu i logoru "Prolom" na Zrinskoj Gori, gdje je više puta osobno vidio Josipa Boljkovca, te je od kolega-zatvorenika čuo različite detalje o postupanju Josipa Boljkovca.

-Boljkovac je određivao koga će se odvesti na strijeljanje, a koga ne, posvjedočio je Špehar.

Govoreći o kontinuitetu aktivnosti Josipa Boljkovca u komunističkom sustavu na području Karlovca, Špehar je naglasio da je Boljkovac bio šef OZN-e u Karlovcu, zatim je pedesetih godina bio šef policije, da bi na koncu postao gradonačelnik Karlovca.

Ovom izjavom Eduarda Špehara u vodu padaju sve tvrdnje Josipa Boljkovca i njegovih mentora kako on nikada nije imao ništa s OZN-om i poslijeratnim zločinima u Karlovcu i okolici.

 

Damir Šimić

 

Vezani članci:

>>Komunistički zločini: Boljkovac je određivao koga treba strijeljati

>>Nobilo medijski brani Boljkovca: Karamarko se želi predstaviti kao lider desne opcije

>>Mesićeva potpora osumnjičenom Boljkovcu

>>Dok je Mesića, Boljkovca i Nobila, nema straha za kraj komunizma u Hrvatskoj

>>Dragovoljci zaprepašteni Mesićevim pritiskom na policiju i sud

>>Ratni zločin: Mogu li dokazi protiv Boljkovca nestati kao i oni protiv Stjepana Hršaka?

 

Kompletnu izjavu Eduarda Špehara u kojoj svjedoči o poratnim zločinačkim aktivnostima Josipa Boljkovca pogledajte u video prilogu: