U jednoj od prošlih kolumni pisao sam o tome koja je cijena države Hrvatske. Ovim poslušnim specijalcima kao i svim njihovim nadređenima, cijena države krvlju izborene je upravo onolika kolika su im mjesečna primanja i koliko im se može garantirati radno mjesto. Kao što vidimo potvrda te teze je po tko zna koji put dokazana u brutalnom nasilju na građane, koji ne podržavaju spregu vlasti i krupnog kapitala upitnog podrijetla. ( Uostalom neka se provjere glasine o Horvatinčićevoj udbaškoj djelatnosti, pa će se jasno znati od kud taj krupni kapital dolazi i u koje svrhe. )

Taj čin zatire sve žrtve koje su dale svoje živote za slobodnu, uljuđenu i demokratsku državu, u kojoj svaki čovjek zaslužuje poštovanje, ponajprije od onih koji su odgovorni za društvo i državu. Volja građana je posve ignorirana kao i mišljenja nekih odgovornih institucija, poput mišljenja i preporuke zagrebačke gradske skupštine i gosp. Šprema kao predsjednika. Nažalost slična ili ista slika je također viđena i diljem svijeta, a to je dokaz u prilog stvaranja Novog svjetskog poretka i totalne uzurpacije temeljnih ljudskih prava čitave planete.

Činjenica koja nije dobra, jest da su potporu inicijativi "pravo na grad i obranu javnog prostora" dali uglavnom građani koji su bliži lijevoj političkoj orijentaciji.  Tzv. desna orijentacija, bilo u Saboru ili u gradu Zagrebu prebacuje stoga svu krivnju i licemjerje na tzv. lijevu i sve se svodi na međusobno optuživanje kao da građani uopće i ne postoje, a oni svu tu farsu jedini i plaćaju. Tako se događa farsa od apsurda, da najveći apologet HDZ-a u svim razdobljima gosp. Hebrang, podržava nemiješanje države u ovo nasilje nad građanima, a gđa. Pusić u Saboru se protivi ponovnom stvaranju srpske Krajine u RH po uzoru na od Srba davno odbijeni plan Z-4.

Sve naravno u cilju dobivanja političkih poena....

Gđi. Pusić je ovakva izjava jako trebala,nakon, moram reći pljuvanja u Sarajevu po deklaraciji o Domovinskom ratu, koja je oak izglasana u vrijeme vladanja njene grupacije. Vesna Pusić je stoga ovako nešto morala izreći, kako bi ublažila oštricu domoljubne javnosti i ponovo se vratila u mega – fokus medija. Na tragu istih pobuda nalazi se i njena saborska reakcija po pitanju Varšavaske, a tu joj se jednako patetično pridružuju oznojeni borci za ljudska prava, braco Zoran i kolega po struci Puhovski. Prije mnogo godina obje stranke javno sam obilježio u kolumni SD-e pod naslovom "OD BAHATOSTI DO BEŠĆUTNOSTI, pa eto, neka se nepromišljeni građani i dalje odazivaju na izbore i njihove pozive kad im zatrebaju. Neka biraju između te dvije opcije, što najbolje govori o njima samima.

Ovaj udar na Zagrepčane je stoga jasna poruka svim hrvatskim građanima, ukoliko se pobune za bilo što i u ime bilo čega - znaju što ih sljeduje. Tako je i namjerno plasirana u vijestima HRT-a izjava jedne građanke: Mi tu ništa ne možemo, oni su jaki i rade što hoće!!! Dakle, za sada je njihov cilj postignut, ali može, a i morao bi biti snažan poticaj rastu građanske hrabrosti jer voda je došla do grla svim kategorijama ljudi u kojima postoji domoljubno-odgovorni osjećaj za svoj narod i državu i buduće naraštaje, pa ih i ovom prigodom pozivam na opći građanski bunt sa svijećom u ruci, molitvom i krunicom oko vrata!!! To je jedini put da ih razvlastimo u njihovoj prljavoj i protunacionalnoj raboti. Ako netko ima bolji naći neka ga javno objavi i rado ću ga prihvatiti, samo da bude brz i učinkovit, ali obavezno krajnje uljuđen i demokratski.

 

Josip Kokić