U srpskom tjedniku "Novosti", kojeg među ostalim usred Zagreba financira i Republika Hrvatska, još 31. kolovoza 2012. novinar Viktor Ivančić u članku "Lapsus in fabula" za mene je među ostalim napisao da sam "deklarirani fašist iz Koprivnice, koji se "zalaže" da se "trećina Srba likvidira, trećina protjera, a trećina pokrade"! Ja sam naravno ovog čovjeka, ali i tjednik,  poznatog po mržnji prema svemu što je hrvatsko, odmah tužio Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, jer sam smatrao da je to uvreda i kleveta. (Najblaže rečeno.)

Sud mi je u nekoliko navrata vraćao tužbu "da je nadopunim!?", što je "stari Udbaši štos". Što da je nadopunim, pa sve piše, kako me nazvao i zašto se ja tobože zalažem! I "povuci-potegni", nedavno sam dobio Rješenje da se odbacuje ova moja privatna tužba,  a kad tamo u Rješenju Općinskog kaznenog suda u Zagrebu posl. Br. 9.K-204/2012, uz ostalo piše da se (čujte sad ovo!) "odbacuje privatna tužba privatnog tužitelja "Milana Pavkovića" ( a ja sam Mladen!!!) protiv onih koje sam tužio. Nu, dobro, mislim ja, zabuna. Kad tamo i u obrazloženju presude svugdje umjesto Mladen Pavković, piše – Milan Pavković, a da stvar bude još i gora umjesto srpskog tjednika "Novosti" piše da je tekst objavljen u tjedniku "Nacional", koji već dugo ne izlazi! Čak i na kuverti koju sam preuzeo ne piše Mladen, nego Milan Pavković, a Milan Pavković je moj rođak, pa se to rješenje očito nije odnosilo na mene nego na mojeg rođaka. U potpisu je sutkinja Natalija Glumičić Šćekić. A da to sve nije slučajno (tako sude pojedini naši suci) "za točnost otpravka", kao "ovlašteni službenik" potpisala se Snježana Perišić, koja je dakle sve pregledala.

Protiv ovog smiješnog i smišljenog Rješenja imao sam pravo žalbe. I žalio sam se odmah. Već drugi dan kad su primili moju žalbu gospođa sutkinja Glumičić Šćekić i njezina "ovlaštena službenica" pod hitno šalju novo Rješenje u kojem piše da se ispravlja ovo prvo, pa da umjesto "Milan Pavković" ipak treba stajati "Mladen Pavković", naravno bez riječi isprike i slično. (Kao da je to normalno!) Još k tome (kako to sud precizno radi) ističu da su pogriješili u ovom i ovom odlomku, ali opet su "preskočili" i u tom drugom Rješenju neke odlomke, u kojima je i dalje ostalo – "Milan Pavković".

Kako sudi (da se vidi) dotična sutkinja poslao sam na desetak adresa, čak i njezinom šefu, ali odgovora nisam dobio, jer je to valjda "normalno" da se sudi Mladenu Pavkoviću, a odbacuje tužba "Milana Pavkovića"!

Što bi bilo, mislim ja, kao taj Ivančić, da me je ova sutkinja "U ime naroda" osudila na smrtnu kaznu? Strijeljali bi Milana, a ne Mladena Pavkovića (dok dođe njezin ispravak!).

Sve u svemu, razni ivančići mogu po vama bacati fekalije kao na glavu Tomića, ali za tomiće će se odmah  dići prašina i svi će tražiti "ubojicu", a kad vas neki Ivančić nazove "fašistom" i napiše najteže fašističke prijetnje- onda ga "ne možete" ni tužiti, a kamoli očekivati da bude osuđen.


Mladen Pavković