Ministar branitelja Fred Matić je, izgleda, ponovno doživio napad navodno izliječenog PTSP-a jer mu 'militantni 100%-tni invalidi' 25 godina nakon rata imputiraju da je jugofil.

On se, kaže vukovarski branitelj Vinko Mažar, iz podruma dječjeg vrtića kao prisiljeni dragovoljac (pod paskom policije, o. a.) borio za svoj Vukovar. Nakon devet mjeseci logorašenja a u znak sveopćeg pomirenja odnosno bratstva i jedinstva 'vascelog regiona' oženio se vukovarkom srbijanskog podrijetla. Između ostalog ministar upozorava: „….mi ćemo biti prva zemlja koja neće istupiti iz Europske unije, nego će biti izbačena!“

Ovakvi postupci prema mojoj malenkosti, kao i oni protiv ženine mi ćirilice u Vukovaru, kaže Fred Matić, izazivaju sablazan diljem demokratske EU, posebno u diplomatskom zboru. Srbijanski zet, dakle što reći nego 'srbofil', ne može vjerovati da jedna mala militantna skupina(tisućinjak stopostotnih ratnih invalida, hrvatskih branitelja, o. a.) nakon tolikih godina i dalje traži Srbe (za)neprijatelje, a sad su im trn u oku i (rizični, o. a.) Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati poput njega…..eto, srbijanskog zeta.

'Takvi, poput ratnih invalida prve kategorije, još uvijek sumnjaju u lojalnost nas drugačijih građana koji nisu na njihovoj, braniteljskoj liniji', kao da hoće poručiti kontroverzni ministar branitelja. A ovo što slijedi nije novinarska 'patkica' nego jedna lijepa romansa naziva 'Ljubav je čudo': „Vukovarac Predrag Matić - Fred, brigadir Hrvatske vojske i autor romana 'Ništa lažno', u kojem opisuje kalvariju zarobljenih Hrvata nakon pada Vukovara, i sam je u srbijanskim logorima proveo punih devet mjeseci. Unatoč tome, ljubav njegova života zove se Svetlana (srbijanski Cana)-od milja zvana Patkica, Srpkinja iz Vukovara“(Internet Novine Serbske, 2013.); za vrijeme srbijanskog razaranja Vukovara Svetlana je pobjegla na 'sigurno', kod rodbine u Beograd. Od 1999. njih dvoje ipak su zajedno, sretno žive u Zagrebu a 2002. rodio im se mali Sven.

Za razliku od navodno izliječenog ministra koji je bolovao od PTSP-ija pa naglo ozdravio, predsjednik Ivo Josipović ostao jer zdrav jer nije ni bio u Domovinskom ratu; skladao on svoju umilnu glazbu i, valjda, zbrajao ZAMP-ovske tantijeme. Stoga nije mogao biti ni dragovoljac Domovinskog rata pa ni, kako Vinko Mažar kaže, ratni dezerter poput Freda, niti ga je mogao 'potrefiti' neizlječivi PTSP. Unatoč tome i on ima svojevrsne eskapade koje nalikuju PTSTP-u sličnoj, 'partizanskoj bolesti'; valjda, genetski naslijeđenoj od svojih partizanskih predaka….'velikana naše povijesti'!?

Što se tiče hrvatskog EU-Outsourcinga Fred Matić možda ima i pravo ali razlozi tome su nešto drugačiji… Nedavno je trenutni predsjednik hrvatske države boravio u Splitu gdje je uz predizborne lignje na gradelama nazočio i svečanom obilježavanju 70. obljetnice Dana oslobođenja Splita od fašizma. (Doduše, valja kazati kako je talijanski fašizam bio 'upokojen' još u rujnu 1943. kapitulacijom fašističke Italije!)

Tom prigodom, a u 'napadu' antifašističke euforije Josipović je izjavio kako oni koji partizane proglašavaju zločincima ne čine dobro Hrvatskoj te je podsjetio kako je i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman bio partizan…. „a podsjetit ću vas da je i drugi hrvatski predsjednik Mesić bio i jest antifašist!“

Ne samo antifašist, Stipe Mesić, sin 'tovariša Jose' iz Orahovice, s jedanaest godina bio je i pričuvni partizan-džepar o čemu je, hvaleći se, i sam pričao: „Vidio sam samo zarobljene neprijateljske vojnike, ili mrtve, jer sam kao dijete poslije borbe skupljao oružje, uzimao municiju od mrtvih, počistio im sve džepove, sve im pokupio, i nosio sa drugima u prvu jedinicu. Devedeset odsto Hrvata iz moga kraja bili su u partizanima. Vrlo malo je bilo ustaša“(citat iz beogradske 'Duge', 1990.). Eto, što je ,naš’ Stevica radio 1944., ‚pelješio’ mrtvace jednako kao što je radio i sa živim hrvatskim domoljubima u Sidney-u, u Australiji, 1992.godine!

Doduše, Tuđman se za razliku od Tite početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća obratio na 'pravu vjeru' pa je odlukom tog istog velikana-druga Tite ali i uz poslušnu asistenciju Izvršnog sekretara CKSKH, A. J., završio na komunističkoj robiji.

„Učinit ću sve da istina o partizanima i partizankama, o Drugom svjetskom ratu, o antifašizmu, o Josipu Brozu Titu i drugim velikanima naše povijesti bude sačuvana“ – svoju antifašističku tiradu rezolutno je zaključio Ivo Josipović. I još nešto kad je Titin 'antifašizam' u pitanju:

Predsjednik Saveza boraca Narodno oslobodilačke vojske Slovenije, Janez Stanovnik (slovenski Mesić!, o. a.), u ožujku 2009.g., rekao je za slovenski dnevni list '24ur' da je Partizanska vojska Slovenije bila raspuštena još u ožujku 1945. godine, prije tragičnog pokolja u Barbarinom rovu (Huda Jama!), koji se dogodio između svibnja i rujna 1945. Eto, tako se Savez boraca Slovenije (perfidno) distancira od zločina, ali, za razliku od Mesićevih saba-OVACA slovenski antifašisti ga osuđuju.

Za razliku od Ive Josipovića ili Stipe Mesića-svejedno, stav Janeza Stanovnika sasvim je jasan, citiram: „Tito je zapovijedao svim partizanima i komunistima! Ubojstva su se događala pod vodstvom Josipa Broza Tita“-bez ikakva okolišanja i dvoumljenja rekao je Titov bliski ratni drug, Janez Stanovnik za ljubljansko 'Delo'.

Velikani Titine povijesti su bez daljnjega i UDBA-ški lideri poput 'hrvatskog' Josipa Perkovića kao i 'saveznog' Zdravka Mustača a njima se danas sudi, ali ne na hrvatskom nego na njemačkom sudu uz neviđeno zalaganje/podmetanje obrane pod ravnanjem bivšeg komunističkog tužitelja Ante Nobila.

Od samog početka s po Hrvatsku pogibeljnim 'Lex-Perković'-em, hrvatska politička 'elita' sve što radi, radi s ciljem kako bi se dokazala nedokaziva nevinost krvavih, 'UDBA-ških sjekiraša'. Ne sudi se samo njima, sudi se ujedno i Titinom zločinačkom komunističkom režimu i njegovim 'velikanima' pa će Josipovićeva 'istina o partizanima i partizankama' izaći na vidjelo u njemačkom Muenchenu a ne, sramote li za demokraciju, u hrvatskom Zagrebu! Stoga, u neku ruku izliječeni PTSP-ijevac Fred Matić ima i pravo kad kaže: „….mi ćemo biti prva zemlja koja neće istupiti iz Europske unije, nego će biti izbačena!“

Ali, upravo zbog toga što crveni predsjednik države Ivo Josipović javno brani 'velikane naše povijesti', svjetskog mega-zločinca i svog idola druga Titu i njegove UDBA-ške trabante…i sve to radi svjesno i savjesno unatoč Rezoluciji Vijeća Europe broj 1481/2006., koju ignorira i jednako crveno obojena većina u Hrvatskom saboru…Josipa Leke!

 

Damir Kalafatić