Nenad Stazić, ekstremni ljevičar, u ime Kluba zastupnika SDP-a zatražio je ovih dana stanku u Hrvatskom saboru zbog, kako je rekao, „ozbiljne situacije jer je pokušan atentat na predsjednika Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saše Lekovića“. U traženju stanke odmah su mu se pridružili i klubovi HDZ-a, Mosta i HNS-a.

Na taj način saborski zastupnici željeli su upozoriti javnost na navodni pokušaj ubojstva, iako u tom trenutku nije ni počela istraga, a kamoli da se znalo nešto više o tom slučaju, ili bolje rečeno-aferi.. Ali, dobro. Vjerujemo da će od sada to postati praksa u najvišem hrvatskom domu, jer ne bi bilo u redu da se samo zbog ovog zahtjeva i dobiva nešto takvoga.

Naime, molimo saborske zastupnike - hrvatske branitelje i stradalnike, kojih istina ima ne veliki broj, da prvom prigodom zatraže stanku u Saboru kad čuju da je još jedan hrvatski branitelj izvršio ili pokušao izvršiti suicid, odnosno da se i na taj način počne raspravljati o iznimno velikom broju suicida među ljudima koji su bili prvi kad je trebalo, a od kojih su mnogi živjeli ili žive na rubu egzistencije.

Dosad se ubilo blizu tri tisuće branitelja, a jedino što se o njima zna je to da su im pored posljednjeg počivališta „ispalili tri metka“, a nekima na žalost ni to. Nu, kako se ne govori o njima, niti se za njih ne traži „stanka“ tako se još manje govori i spominju djeca, supruge i ostali članovi najbliže obitelji branitelja koji su si zadnjih 15-20 godina također oduzeli živote, tim više što takvih također nije malo.

Dakle, drugovi i drugarice, gospodo i gospođe u najvišem domu, vrijeme je da počnete govoriti i o masovnim samoubojstvima hrvatskih branitelja, ali i o tome, da su to ti ljudi koji su vam (svaka čast iznimkama) omogućili da manje-više prodajete maglu, zbog čega mnogi, koji su bili na prvim crtama obrane, navodno sve više i sve češće obolijevaju, a neki na žalost pokušaju ili izvrše samoubojstvo.

Dakle, „ne pile se samo šarafi“ na vozilima raznih lekovića, već se „pile“ i u glavama istinskih branitelja, osobito kad vide i čuju besmislene rasprave ili gotovu praznu sabornicu.

Uz to, braniteljima „šarafe pile“ svakodnevno i u raznim općinama i županijama, ali i u ministarstvima, kad čekaju da im se neki činovnik smiluje.

Da, dragi zastupnici zatražite „stanku“ kad god vam netko, kao Leković, javi telefonom, poglavito iz Srbije ili Crne Gore, da su ga „malo prije“ skoro – ubili!

Na taj način Sabor bi vrlo brzo mogao postati i novi CK (Centralni komitet SK), koji je sve do 1990. donosio odluke i o „šarafima“ na automobilima…

 

Mladen Pavković