Nakon još jedne obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i vojskovođe dr. Franje Tuđmana ponovno se javio, a tko drugi  nego – Drago Pilsel („KGK glorificira zločinca Tuđmana i nameće teret kolektivne krivnje“, Autograf 11.12.2017.).

Neki i dalje smatraju da ovom piskaralu ne treba odgovarati, tim prije što se zna njegova politička i ina orijentacija. Međutim, s time se ne treba složiti, jer taj i takav nije sam. Na svoj mlin neprestano vuče ultraljevičare, koji u svom „programu“ imaju zacrtano bljuvanje i pljuvanje po svemu što hrvatski diše, a za to su i debelo plaćeni.

Tako jadni, jalni i krvožedni Pilsel kontinuirano nameće tezu o Tuđmanu kao zločincu. A kad bi ga pitali: koji je sud prvom hrvatskom predsjedniku donio jednu ovakvu monstruoznu osudu, onda bi odgovor  bio – ni jedan, odnosno takva je osuda donijeta u glavi ovog, ali i sličnih kameleona. Zna li uopće taj jadnik što govori i piše?

Za Tuđmana dalje kaže da je bio, i to žestoko, „generator sustava koji su negirali i gazili ljudska prava“. Da je tome tako, onda se razni pilseli nikada ne bi mogli iz Argentine vratiti u Hrvatsku, i to poput drugih Udbaša – bez provjere!

Bilo bi dobro znati za koga je radio kao „teolog“ u Americi, a za koga danas radi?

Pilsel ističe i ovo: „Tuđman je bio, u to nema nikakve sumnje, ratni zločinac, i sve je pomno isplanirao, on je želio ostvariti Pavelićevu viziju ustaške države etnički očišćenu od Srba i to barem u granicama Banovine Hrvatske iz 1939. godine.“

Ako je tko bio za ustaše i Pavelića onda je to bio ovaj „krezubi“ spisatelj. Uhvatila ga sinkopa! Naime, nije li baš on u Argentini bio istinski zagovornik ustaške politike? Kad se vratio u Hrvatsku također je prodavao „ustašku maglu“, sve do trenutka dok i sam nije uvidio da od toga neće biti ništa, pa se preokrenuo. Sada je veliki zagovornik stavova jednog Mesića, Josipovića, Tomića, Pofuka, Kregara i drugih „pomozbog“ junaka.

U svojim komentarima redovno iznosi laži i poluistine, koje mogu dokazati samo takvi kakav je i sam. Citira neki izmišljeni razgovor Mire Šuvar s Edom Murtićem, u kojem ovaj lijevi likovni umjetnik tobože prepričava kako je Tuđman došao prije izbora 1990. u njegov atelje i oduševljeno počeo pričati: „Da hrvatski narod krvlju mora dobiti svoju državu, da ćemo mi (on s HDZ-om) napraviti ono što Ante Pavelić nije uspio napraviti 1941. godine, da će 5o posto Srba morati spakirati kofere i odseliti, a ostalih 50 posto ili postati Hrvati ili nestati!“

A zapravo je bilo obrnuto. Srbi su tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata ubijali i tjerali Hrvate iz njihova ognjišta, dok je Tuđman i prije Vojno-redarstvene operacije Oluja pozivao Srbe da ostanu. Koliki su samo amnestirani?

Pilsel, inače, sebe naziva „neovisnim“ novinarom, pa kaže da je svojedobno „Tuđman urlao na opoziciju i na nas neovisne novinare koje je mrzio iz dna duše“.

Kakav diletant, kakav literarni  lažov!

Tuđman nikada nije na takve “urlao“ i „mrzio“ ih jer ih nije ni poznavao!

Pilsel i slični tek sada sebi daju važnost koju nikada nisu imali!

 

Mladen Pavković