Nakon što se prvi čovjek KPJ-SDP-a Davor Bernardić u tv-sučeljavanju s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom HDZ-a, javno izjasnio da bi izabrao Tita umjesto Tuđmana, vjerujemo da je sada i vrapcima jasno što bi očekivalo hrvatske branitelje i stradalnike hrvatskog obrambenog i pobjedničkog Domovinskoga rata da ovi drugovi i drugarice ponovno dođu na vlast.

Stoga očekujemo od svih onih koji su dali krv za stvaranje hrvatske Domovine, za razliku od bivših komunjara koji se ni danas nisu odrekli Tita, komunizma i Golih otoka, da u nedjelju na parlamentarnim izborima ne daju svoj glas ovoj „komunističkoj sekti“, koji se nikada, baš kao ni Pupovac, nisu odrekli svoje mračne prošlosti.

Kad ste primjerice čuli ili vidjeli da se je službena delegacija SDP-a javno poklonila poginulim i stradalim hrvatskim braniteljima ili pak da je neko spomen obilježje iz Domovinskog rata postavio i otkrio SDP?

Od nekih njihovih članova jedino smo čuli da neka od tih spomen obilježja gdje se nalaze imena stradalih iz pobjedničkog Domovinskoga rata treba baciti, uništiti…

Za ministra gospodarstva primjera radi predlažu notornog Zvonimira Mršića koji je završio sve vojne škole, čak i onu u Bileći, koji je kad je po političkoj liniji došao na čelo Podravke prodao i lipički Studenac i to vrlo nepovoljno, a u ovaj izvor vode Podravka je nakon rata uložila više od 20 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, koje na taj način nikada nije dobila natrag.

Tko uostalom danas „badava“ prodaje vodu i naftu? SDP!

U vrijeme dok cijela zajednica, političari, mediji (tu i tamo) a poglavito javnost naprosto se natječu tko će više i bolje izraziti svoje divljenje i zahvalnost ljudima koji su stvorili hrvatsku državu oni svaku obljetnicu iz Domovinskog rata iskorištavaju da pljuju i blate ono što je stvoreno u krvi.

Kad ste uostalom vidjeli ili pročitali da je SDP ikada objavio „in memoriam“ poginulim hrvatskim braniteljima?

Ne, oni od te Hrvatske samo hoće vlast, privilegije i fotelje.

Oni hoće i dalje ljetovati na Brijunima za sedam kuna.

Oni hoće zatrti sve što hrvatski diše (svaka čast iznimkama).

Patnje većina hrvatskih branitelja i stradalnika i danas su relativno velike. Istina je da više od tri – četiri tisuća branitelja i članova njihovih obitelji nisu učinili suicid samo i isključivo zbog politike SDP-a, ali kad će se ovih dana birati novi parlament iznimno je važno da hrvatski branitelji i stradalnici daju svoj glas isključivo onima za koje su sigurni da ih (opet) neće prevariti, izigrati.

Dosta je verbalnog i inog maltretiranja hrvatskih branitelja i sramoćenje cijele nacije.

U nedjelju, na izborima je trenutak kad se mora i treba reći „popu pop, a bobu bob“.

Stoga, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji imaju iznimno veliku odgovornost, jer kad prođu izbori – uzalud je plakati i urlati kako nije dobro ovo ili ono!

„Asevi“ su u našim rukama, ali hoćemo li ih iskoristiti kako treba vidjet ćemo već idućeg ponedjeljka!

 

Mladen Pavković