Nakon parlamentarnih izbora Srbin Milorad Pupovac i njegova stranka gotovo, pa je izašla kao „pobjednik“. Naime, malo je tko glasao i želio da ovaj politikant ponovno „kroji“ jedan dio hrvatske politike, ali to se dogodilo. Tri glasa su tri glasa!

Za potpredsjednika Vlade RH predložen je Boris Milošević, „učenik Milorada Pupovca“. Bit će navodno zadužen za društvena pitanja i ljudska prava.

Nu, na mjesto Miloševića u saborske klupe sjest će Anja Šimpraga (SDSS), pa je tako i na taj način pozicija ove stranke još više ojačana.

SDSS je već prije imao potpredsjednika Vlade i to Slobodana Uzelca za vrijeme dok je premjer bio, a tko drugi nego ratni profiter – Ivo Sanader.

Sad se postavlja pitanje: kad će u Srbiji ili Republici Srpskoj neki Hrvat u njihovoj vladi biti na tako visokim pozicijama, a poglavito u svezi ljudskih prava?

Odgovor je čini se vrlo jednostavan- nikad pa ni tada!

Kao prvo, sada očekujemo da će vrlo brzo srpski tjednik Novosti, koji izlazi u Zagrebu i koji je poznat po „četničkim“ stavovima, početi izlaziti u boji, u ogromnoj nakladi, i na mnogo više stranica, kako bi još bolje „obranio četnike od ustaša“!

Živio ti nama „dragi“ Pupovče još sto godina jer takvog političara Hrvatska nije imala od stoljeća sedmog!

 

Mladen Pavković