Vijesti

Milorad Dodik: Gradnja Pelješkog mosta je vitalni nacionalni interesa srpskog naroda u BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u utorak je glasovima Željka Komšića i Šefika Džaferovića donijelo odluku o pokretanju spora protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta. Srpski član Predsjedništva BiH i aktualni predsjedatelj Milorad Dodik bio je protiv toga te je najavio kako će je nastojati blokirati koristeći mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda.

Plenković vuče HDZ na put bez povratka

Prema najnovijem istraživanju CroElecta, da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor u cijeloj Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici za SDP bi glasalo 23,32%, a za vladajući i više od pola desetljeća prvi po anketama HDZ 21,20%.

Vijeće Europske unije uvelo sankcije Turskoj

Europska unija (EU) vjeruje kako su bušenja u istočnom Mediteranu koje provodi Turska nezakonita, zbog čega je poduzela mjere protiv službene Ankare. Međutim, Ankara tvrdi kako će nastaviti svoje aktivnosti u Mediteranu.

Mladen Pavković: Spomenik žrtvama Holokausta ne dopada se notornim provokatorima

Neka tzv. Antifašistička liga predvođena notornim Pusićem (bratom Vesne Pusić) i Teršelič ne odustaje od svojeg zahtjeva u svezi podizanja spomenika žrtvama Holokausta u Zagrebu. Oni prije svega traže da na postamentu spomenika u posveti „žrtvama Holokausta“ stoji „žrtvama ustaškog režima“, što je njihovo pravo. Međutim, Grad Zagreb želi i postavit će spomenik svim žrtvama Holokausta. Time se, kako oni lažu, ne želi umanjiti značaj i težina zločina nad Židovima od 1941. do 1945., već dapače skrenuti pozornost na zločine koji su učinjeni u II. svjetskom ratu.