Vijesti

Izmišljotine i laži nastavnika Marka Šolića

Zaintrigirao me informatičar i nastavnik Marko Šolić svojim razmišljanjima nakon posjeta djece Vukovaru, a preko njega i hrvatski fakultetski obrazovani ljudi. U Hrvatskoj svakoga tko ima fakultetsku diplomu nazivamo intelektualcem, a većina njih to nije. Intelektualci su najprije liberalno obrazovane i moralne osobe čiji cilj je istina i sloboda. Mnogi taj cilj sigurno nemaju, a to nikada nisu bile odlike komunističkih intelektualaca.

OZNA-š Manolić brani Plenkovića: Desnica je bila ta koja je stalno rušila izvornu politiku predsjednika Tuđmana i HDZ-a

17. lipnja navršava se 30 godina otkako je u baraci NK Trnja na Jarunu osnovana Hrvatska demokratska zajednica, a za predsjednika izabran tada 67-godišnji Franjo Tuđman, bivši partizanski general i politički disident. Svjedoci tih događaja jako dobro znaju da je osnivačkoj skupštini na Jarunu prethodio razlaz između Tuđmanove i Veseličine frakcije.

Iran odbacio optužbe o napadu na tankere u Omanskom zaljevu

Američki državni tajnik Mike Pompeo optužio je Iran za napad na naftne tankere u Omanskom zaljevu, javlja BBC. Službeni Teheran je u četvrtak "kategorički odbacio neutemeljene tvrdnje" Washingtona prema kojima je Iran odgovoran za napade na dva tankera