Uz poslijednje ažuriranje Facebook je ugradio novu funkciju koja automatski odabire vijesti o vašim prijateljima na prvoj ulaznoj stranici na kojoj se poakzuju novosti. Dakle, samo se prikazuju one poruke, komentari ili feedovi prijatelja ili fanpageova s kojima je vlasnik profila nedavno ili često komunicirao.

Kratko: Ako ne želite da vam Facebook filtrira poruke o novostima, trebali bi surfati na apsolutno sve stranice svojih prijatelja i na sve fanpageove.

Facebook: Isključiti filter

Filter za novosti koji je trenutno uključen u svakom profilu može se isključiti bez problema. Kako bi opet mogli vidjeti sve novosti od svih prijatelja, jedino je potrebno otići na dno ulazne stranice dok vam ne pokaže mogućnost za uređivanje postavki - "Uredi postavke".

Tamo možete izabrati pod "prikaži objave od":

1. Prijatelja i stranica s kojima najviše komuniciraš

2. Sve od tvojih prijatelja i stranica

Izabereti drugu točku pa time isključite filter.


Kroz filter jasno je da Facebook prati i memorira vaše najčešće korake i stvara jednu vrstu profila najužeg kruga poznanika i akcija što se sigurno može zloupotrijebiti. S druge strane može se reći da je Facebook uveo ovu funkciju da sebi smanji promet i tako rastereti cijelu mrežu od nepotrebnog prometa. U svakom slučaju filter samostalno smanjuje vlastito izgrađenu mrežu.