Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je sinoć da ne podržava skup europskih krajnjih desničara, koje je u središtu Zagreba pokušao organizirati HČSP, i još manje njegovu zabranu jer smatra kako, ako se danas zabranjuje skup nacionalističkog okupljanja, tada se već sutra u Hrvatskoj treba zabraniti i svako okupljanje onih koji podržavaju komunizam, koji je Hrvatski sabor osudio još 2006.


UBIUDR podsjeća da je Hrvatski sabor donio i Deklaraciju o osudi zločina počinjenih za totalitarnog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990., u kojoj je istaknuto da nema nikakve dvojbe da su fašizam, nacizam i komunizam tri najveća zla koja su nas pogodila u prošlom stoljeću.

Vrijeme komunizma je u Hrvatskoj ostavilo strašne posljedice, na stotine tisuća nevino ubijenih, a još strašnije je to da zbog tih zločina kod nas još nitko nije odgovarao, a niti je u praksi zaživio taj dokumenat, koji nas je među ostalim i doveo pred vrata Europske unije, ističe se u priopćenju.
UBIUDR vjeruje da će najviše hrvatske političke institucije na osnovu deklaracije koju su same donijele učiniti sve da u Hrvatskoj osim nacionalističkih skupova budu zabranjeni i oni skupovi kakvi se već godinama održavaju u Kumrovcu, gdje veliki broj ljudi dolazi s jugoslavenskim zastavama, kapama na kojima je zvijezda petokraka kakvu su nosili i srpski agresori u Domovinskom ratu i koji uzdižu sve ono što je osuđeno ne samo u Deklaraciji o osudi komunističkih zločina počinjenih u Hrvatskoj već i u Deklaraciji o osudi političkog procesa i presude kardinalu dr. Alojziju Stepincu, koju je također donio Hrvatski sabor, ali još 1992. (M.B.)