Nagrada Hrvatskoga slova „Ljubica Štefan“ za najbolji historiografski rad u 2011. uručena je danas povjesničaru Zdravku Dizdaru, a nagrada „Dubravko Horvatić“ za prozu književniku Zvonimiru Majdaku te za poeziju pjesniku Miri Glavurtiću.

Druga nagrada za prozu pripala je Željku Fundi, a treća književniku iz BiH Mati Nediću. Drugu nagradu za poeziju dobio je pjesnik Daniel Načinović, a treću Tomislav Kovačević.

Ravnatelj Hrvatskoga slova Stjepan Šešelj rekao je kako nagrada Ljubica Štefan ide u prave ruke, jer je povjesničar Zdravko Dizdar svojim višegodišnjim istraživanjem pridonio otkrivanju istine o stradanju Hrvata u projektima velikosrpske politike.

U obrazloženjima za književne nagrade prosudbeno povjerenstvo je ocijenilo kako su nagrađeni književnici svojim djelima tematski, stilski i izričajno unijeli novosti u hrvatsku književnost.

Hrvatska kulturna zaklada i tjednik za kulturu Hrvatsko slovo nagradu "Ljubica Štefan" dodjeljuju za društveno i stručno osobito vrijedna znanstvena i publicistička djela nastala istraživanjem arhivske građe i dokumentima potkrijepljenih otkrića, a koja su objelodanjena u hrvatskim ili svjetskom časopisima, listovima, zbornicima, knjigama ili sličnim publikacijama. (Hina / HRsvijet)