Otkrivanjem biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na ljetnoj pozornici u Cavtatu započela je proslava Dana Općine Konavle. Bistu postavljenu na cavtatski trg otkrio je načelnik Općine Konavle Luka Korda.


Bista doktora Franja Tuđmana rad je akademskog kipara Zlatka Čulara iz Zagreba. Riječ je o kiparu kojemu nije slučajno povjerena izrade biste prvog hrvatskog predsjednika. Naime, Zlatko Čular rođen je u Dubrovniku. Njegova majka bila je Konavoka, javlja dubrovacki.hr.

- Iznimno sam sretan što će trg na kojemu se provodio dane moga djetinjstva krasiti bista doktora Franja Tuđmana – kazao je Čular.

Prigodom otkrivanja biste kojom Općina Konavle odaje počast prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu postrojili su se pripadnici Prve brigade Hrvatske vojske Tigrovi, kojima će za izniman doprinos i zasluge u oslobođenju konavoskog područja biti dodijeljena i nagrada Općine Konavle.

Svečanosti je nazočio i župan dubrovačko – neretvanski Nikola Dobroslavić. U prigodnom programu nastupile su klapa Ragusa Vecchia i Cavtatske mažoretke.


R.H.