Na jučerašnje priopćenje splitskog SDP-a, u kome je Marin Jurjević nazvao Tomislava Karamarka "predstavnikom crne političke kuge s kojom je civilizirana i demokratska Europa obračunala prije više od pola stoljeća", reagirao je danas Gradski odbor HDZ-a Split.


Priopćenje  Gradskog odbora splitskog HDZ-a prenosimo u cijelosti:

"Iz nervozne reakcije šefa splitske partije, Marina Jurjevića, uz Fidela Castra, najdugovječnijeg živućeg komunističkog lidera u svijetu, očituje se uspaničenost i zabrinutost zbog veličanstvenog, izvanredno posjećenog skupa obilježavanja obljetnice HDZ-a, koji je samo potvrdio jačanje rejtinga i povratak povjerenja HDZ-u.

S druge strane uspaničenost druga Jurjevića posljedica je strmoglavog pada rejtinga SDP-a na nacionalnoj razini, kao i iznimno slabog rejtinga splitskog SDP-a i njihovog kandidata za gradonačelnika.

Da bi prikrio stvarno stanje stvari drug Jurjević je opet posegnuo za oprobanom metodom ideološkog ocrnjivanja političkih suparnika, pa mu se slično kao i svojedobno predsjedniku Josipoviću, priviđaju nekakve 'ustaške zmije'.

Dok crveni zmaj nemilosrdno bljuje ideološku vatru iz svih sedam glava: Milanovićeve, Jovanovićeve, Opačićkine, Stazićeve, Borzanićine,  Antičevićkine, i same Jurjevićeve; Hrvatska pod njihovom vlašću doživljava potpuni gospodarski, socijalni i općedruštveni kolaps.  

Dok se svi članovi i simpatizeri HDZ, kao i svi dobronamjerni domoljubi sa ponosom prisjećaju osnivanja HDZ-a, hrvatske povijesne stranke najzaslužnije za stvaranje, međunarodno priznanje i obranu Hrvatske, dakako da je Jurjeviću i njegovima to noćna mora jer su suprostavljali svemu tome.

Mi se jednako prisjećamo, a i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je to potcrtao na našoj obljetnici, na koji način su se drugovi i drugarice ponašali u osvit stvaranja Hrvatske države. Gotovo godinu dana nakon osnivanja HDZ-a u hotelu Marjan i više od pola godine nakon pobjede HDZ-a na prvim višestranačkim demokratskim izborima, tadašnji SKH-SDP je u tom istom hotelu Marjan obilježio 29. novembar balom jugokomunističkih vampira i plesanjem Žikinog kola, uz pozivanje na očuvanje Jugoslavije pod svaku cijenu. I sve to najgrlatije iz usta notornog Marina Jurjevića.

>>Karamarko u Splitu: 'Crvenu peronosporu potpuno odstraniti na parlamentarnim izborima'

Da apsurd bude veći, prozivajući HDZ, Jurjević se usuđuje danas u svoja usta stavljati i utemeljitelja HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, koji se na čelu hrvatskog naroda i države suprostavio svemu onome što su Jurjević i njegovi zagovarali i činili.

Koliko oni poštuju Hrvatsku povijest i državnost potvrdili su i nedavno prilikom obljetnice smrti dr. Tuđmana, kada nitko od predstavnika vlasti nije niti posjetio njegov grob. Iz toga je razvidno kakav je odnos crvene vlasti na svima razinama, od Pantovčaka, Banskih dvora do Markova trga, prema povijesnom liku i djelu dr. Franje Tuđmana.

No, kao što su u jugokomunističkim vremenima stigmatizirali i uhićivali one koji su posjećivali grobnice hrvatskih velikana: Starčevića, Radića i Stepinca, tako su i sada, samo na drugačiji i ignorantski način, nastavili svoj odnos prema velikanima hrvatske povijesti.

Svoj odnos prema stvaranju i obrani hrvatske države splitski SDP potvrđuje i izborom svog gradonačelničkog kandidata.

Dok cijela Vlada odlazi na skijanje ili putuje u Dubai, u SDP-u jedino Marin Jurjević nešto radi, nastavljajući svoje povijesne bitke, od Užica do Meksika, te pokazuje time da mu nijedan katolički i državni blagdan nije svet.
Marin Jurjević bi se najmanje trebao pozivati na civiliziranu i demokratsku Europu koja se obračunala sa 'crnom kugom' prije pola stoljeća, jer dovoljno se samo prisjetiti kako su okužene i nevine likvidirali upravo njegovi drugovi na Daksi.

SDP kao slijednik komunističke partije je u prošlosti svojim zločinima prema hrvatskom narodu, a i danas kada se nije spreman odreći svog komunističkog nasljeđa i ispričati se, uistinu jest crvena peronospora, koja u pomanjkanju vizije izlaska iz krize potiče duboke ideološke podjele u hrvatskom društvu.

HDZ-ova boja je modra - kao sinje more, a i kao modra galica, koja je u narodu poznata kao tradicionalno sredstvo za iskorjenjivanje peronospore", kaže se u priopćenju Gradskog odbora HDZ-a Split, koje je potpisao predsjednik Petar Škorić.


R.H.