U Zagrebu je 3. srpnja 2013. godine osnovana Regimenta – Centar za suočavanje jugoslavena s prošlošću. O zanimanju za osnivanje navedene udruge najbolje svjedoči fotografija prepune dvorane u kojoj se održala osnivačka skupština, a koja se nalazi u prilogu ove obavijesti.


„Regimenta“ je nevladina i neprofitna udruga građana osnovana s ciljem pomaganja mentalnim jugoslavenima u Republici Hrvatskoj, ljudima koji u sebi do sada još nisu smogli snage suočiti se sa činjenicom da njihova Jugoslavija – država koju jedino priznaju za svoju domovinu – više ne postoji te je stoga njihovo otvoreno ili prikriveno djelovanje u današnjoj nezavisnoj Republici Hrvatskoj usmjereno prema negiranju izvornih hrvatskih vrijednosti, a u korist onih bivših jugoslavenskih.

U Udruzi će kao volonteri biti zaposlene osobe raznih struka – pravnici, psiholozi, sociolozi, psihijatri, povjesničari -  koji su svoje znanje spremni nesebično uložiti u pružanje stručne pomoći mentalnim jugoslavenima - bez obzira na njihovu dob, zanimanje i položaj u društvu (znamo da su, na žalost raspoređeni na mnoga važna mjesta u državnim tijelima, vladinom, nevladinom i medijskom sektoru sa kojih su, zbog obilate financijske pomoći države, u mogućnosti utjecati – što svakodnevno i čine - na javno mnijenje na gotovo svim područjima). Do sada se osnivačima Udruge već prijavilo desetak budućih volontera gore navedenih struka, a sudeći prema zanimanju za takav humani angažman, njihov broj će i nadalje rasti.

Najvažniji zadatak „Regimente“ je duhovna i psihološka priprema mentalnih jugoslavena za ono što će u Republici Hrvatskoj neizbježno uslijediti: lustracija bivših komunističkih i sadašnjih neojugoslavenskih kadrova (mentalnih jugoslavena) – sa svih važnih i odgovornih položaja u političkom, društvenom, kulturnom, prosvjetnom, gospodarskom i ostalim sektorima hrvatskoga društva – kako bi taj neizbježni proces koji će ih zahvatiti  - proživjeli sa što manje stresa.

Za predsjednika „Regimente“ jednoglasno je izabran Tomislav Stockinger, diplomirani pravnik iz Zagreba.

U sljedećih desetak dana nadležnom tijelu biti će upućen, zajedno sa cjelovitom propisanom dokumentacijom, i službeni zahtjev za upis Regimente – Centra za suočavanje jugoslavena s prošlošću u registar udruga, kao neprofitne udruge građana.

Regimenta će biti pokretač Koalicije za osnivanje nacionalne komisije za utvrđivanje činjenica o zločinačkom karakteru jugoslavenskih režima i drugim teškim povredama ljudskih prava od strane jugoslavenskih režima.


M.M.