Srbija se izgleda počela suočavati s prošlošću. Prema pisanju srpskog časopisa Telegraf.rs, Partizanov stadion, odnosno stadion JNA, izgrađen je na masovnoj grobnici.


Tako barem tvrdi srpski dramski pisac i akademik Duško Kovačević.

"Malo je neukusno reći ljudima da na stadionu praktički sjede na nečijim kostima. Za stadion Obilića se zna, ali priča se i da je jedan dio grobnice betoniran oko Partizanovog stadiona", rekao je Kovačičević.

"Ono malo svjedoka koji su preživjeli pričali su o tome, naravno oni koji su strijeljali su mučali", dodao je ovaj Partizanovac.

Godinama postoje tvrdnje kako je veliki broj robnih kuća, škola, domova kulture, stadiona i drugih institucija, građenih nakon 1945., ciljano smješten na mjesta masovnih grobnica, nastalih nakon ulaska partizanskih postrojbi u ta mjesta te nakon mnogobrojnih križnih puteva,

"Mislim da ima mnogo stadiona koji leže na grobnicama, ali za stadione Borca iz Čačka, Grafičara i Obilića ima dokaza i svjedočenja. Postoje dokumenti da su na mjestu stadiona na Vračaru streljani Nijemci", potvrdio je doktor Srđan Cvetković u izjavi za beogradski Telegraf.rs.

>>Mostarsko partizansko groblje podignuto na kostima žrtava komunističke represije

Podsjetimo, postoje također tvrdnje da su i Gradski stadion u Mostaru, kao i tamošnje partizansko groblje i dio Sveučilišta, također izgrađeni na masovnim grobnicama nastalim oko nekadašnjeg Zapadnog logora JNA.

 

M.M.