HRsvijet.net - Hrvatski svijet - Razumjeti Hrvatsku - Vijesti

Tuesday, Sep 23rd

Last update:02:48:30 PM GMT

You are here: naslovnica herceg bosna Slavica Josipović zatražila reviziju haškog postupka za svog supruga Dragu Josipovića

Slavica Josipović zatražila reviziju haškog postupka za svog supruga Dragu Josipovića

E-mail Ispis PDF

Slavica Josipović, zastupnica HDZ-a 1990. u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, obratila se tijekom današnjeg zasjedanja tog doma inicijativom da Haški sud ili domaće pravosuđe, zbog dokaza koji postoje u Sudu omoguće obnovu postupka i oslobode odgovornosti njezinog supruga Dragu Josipovića koji je odležao devetogodišnju kaznu na temelju pravomoćne presude Haškog suda zbog  zločine u Ahmićima od 16. travnja 1993. godine.

-Oslobađajući dokazi u korist Drage Josipovića zapravo su izjava Vlade Šantića koju posjeduje Haški sud, kao i izjave svjedoka Bošnjaka koji i danas, kao i Drago, žive u Ahmićima, kazala je Slavica Josipović

>>Istina o Ahmićima i Trusini

-Drago Josipović je prije šest godina podnio zahtjev Haškom sudu za reviziju postupka i očekuje da njegova obrana dobije dokazni materijal na temelju čega bi mogla ispitati sudionike događaja u Ahmićima, koji su 16. travnja 1993. bili u skupini s Vladom Šantićem, riječi su Slavice Josipović izrečene danas u Federalnom parlamentu.

>>General Blaškić: Zapovjednik britanskog bataljuna UN-a nudio Hrvatima iseljavanje

O izjavi Slavice Josipović Zastupnički dom nije glasovao. Predsjedavajući Fehim Škaljić kazao da je istup zastupnice Josipović njezin osobni stav.


M.J.


Slavica Josipović zatražila reviziju haškog postupka za svog supruga Dragu Josipovića