Stjepan Mesić pozvao je u Opatiji okupljene da učine sve kako bi antifašizam vratili na mjesto kojemu pripada, izvjestio je Vecernji list. Mesić još se uvijek ne želi služiti s pravom terminologijom "komunizam" već opisuje komunistički pokret bivše jugoslavije još uvijek koristeći riječ jedne druge ideologije - fašizma. Zbog toga smo se odlučili na jednu eksperimentalnu vijesti pa ćemo u aktualnoj izjavi Stjepana Mesića izmijeniti riječ antifašizam kroz riječ komunizam. Izmjene riječi ćemo označiti drugom bojom, pozivajući se na George Orwella koji nas je upozorio da će doći do izmjene vrednota i istine lažnih pokreta i ideologija. Želimo navesti da ni fašizam niti komunizam nisu bili u pravu i da su se oboje služili protu-ljudskim sredstvima najgoreg načina, kako je to već opsiao i ministar Karamarko.

Je li ideologija komunizma Stjepanu Mesiću oprala mozak kao u filmu Clockwork Orange?

Mesić napao Karamarka jer istražuje komunističke zločine

"Bilo je nezamislivo da će se komunizam početi urušavati, no to se, na žalost, dogodilo. Prigodničarsko pozivanje na komunizam nije dovoljno, potrebna je posljednja crta obrane jer oni koji se nisu pomirili s ishodom Drugoga svjetskog rata žele poraz iz 1945. pretvoriti u pobjedu 2011., pod izlikom demokracije i borbe za demokraciju. Žele sudionike komunizma pretvoriti u zločince",  kazao je Mesić nazivajući Tomislava Karamarka "ministrom koji provodi politiku rovokopača" te nastavio u istome tonu.

"U ovom trenutku kada ulica počinje prijetiti da će preuzeti vlast, prioritetni je zadatak istraživanje komunističkih zločina. Je li to politika Vlade ili ministra Karamarka? Ako je to politika Vlade, onda se treba pitati kamo vodi Hrvatsku", rekao je Mesić napominjući kako žele kompromitirati komunističku borbu.

Mesić je bio rezolutan i nazvao sve Hrvate Ustašama "ma kakva domovinska vojska, borili su se kao ustaše, poginuli su kao ustaše, što smo onda mi partizani! Masovne grobnice nisu nikada do kraja istražene, samo zato što nema dokaza o tome o čemu se govori jer ih istina demantira, kazao je Mesić i primijetio "kako to da nije pronađena masovna grobnica s pobijenim partizanima" te pozvao Karamarka da se time pozabavi. Upozorio je da je ovo posljednje najgrublji nasrtaj na komunističke temelje Hrvatske.

>>Ekskluzivni interview - Michael Palaich, autor filma "Bleiburška tragedija": Velika Britanija je suučesnik u komunističkim zločinima nad hrvatskim narodom (Video)

I Zoran Pusić bio je iznenađen intenzitetom kojim se 66 godina nakon okončanja II. svjetskog rata počelo istraživati komunističke zločine. Drži da to nema veze s željom za pravdom i istinom, već željom da se revidira povijest i relativizira zločinaštvo jedne ideje koja je bila odgovorna za mnoge žrtve. Pusić je upozorio da se ne treba dovoditi u situaciju da se nasiljem treba boriti za ideju nenasilja.

{linkr:related;keywords:komunisti%C3%84%C2%8Dki+zlo%C3%84%C2%8Dini;limit:16;title:vezani+sadr%C3%85%C2%BEaj}