Sin "velikog" tate kako ga nazivaju u obavještajnim krugovima, sin koji je ostao zadnje uporište svom "zaslužnom" ocu u svrhu zaštite od izručenja po aktivnoj međunarodnoj tjeralici koju je za Josipom Perkovićem raspisala Njemačka savezna policija, zbog sudjelovanja i organiziranja više ubojstava hrvatskih političkih emigranata tijekom njegovog dugogodišnjeg "istaknutog" rada u zloglasnoj UDBI.

Skandalozno imenovanje Saše Perkovića aktualni predsjednik Josipović javno je obrazlagao time da mu je Saša Perković, još kao Mesićev savjetnik pomogao u predizbornoj kampanji jer su neki bivši špijuni sastavili kompromitirajuće dosjee o nekim predsjedničkim kandidatima (a najopsežniji o Josipoviću) i da su te dosjee dostavili predizbornim stožerima predsjedničkih kandidata i nekim medijima. No ostaje činjenica da nijedan medij nije objavio ništa iz tih navodno kompromitirajućih dosjea, te da je jedino Josipović zatražio za vrijeme kampanje pomoć, tada aktualnog predsjednika Mesića, koji je ovlastio svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Sašu Perkovića da to istraži i da sa saznanjima upozna Josipovića. Naravno, pri tome se nitko nije zapitao je li Saša Perković prekršio zakon, jer on kao savjetnik predsjednika, nije ovlašten baviti se takvim istragama, a kao državni dužnosnik, za vrijeme predsjedničke predizborne kampanje, ne smije se staviti na stranu jednog od kandidata.

Međunarodni pak skandali oko Aleksandra Saše Perkovića tek predstoje, jer je njegov otac Josip Perković, optužen od njemačkog suda u Muenchenu, da je kao visoki službenik komunističke policije u Hrvatskoj 1983. sudjelovao u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, te je Njemačka za njim izdala tjeralicu. Njemačke, švicarske i austrijske vlasti provode još nekoliko istraga kojima je obuhvaćen Josip Perković za ubojstva još nekoliko hrvatskih političkih emigranata tijekom 70-ih i 80-ih.

U nadolazećim ustavnim promjena koje Hrvatska treba donijeti, hrvatski parlament uvodi institut Europskog uhidbenog naloga po kojem će morati Njemačkoj izručiti Josipa Perkovića, još za mandata aktualnog predsjednika Ive Josipovića, inače profesora KAZNENOG prava koji sve ovo jednostavno ignorira. Kako će Saša Perković savjetovati predsjednika da se postavi u slučaju nadolazećeg izručenja njegovog oca Josipa Perkovića?

>>München, Deutschland: Suđenje za ubojstvo STJEPANA ĐUREKOVIĆA - presuda i kronologija slučaja ...

>>TKO JE SVE OPSTRUIRAO ISTRAGU I SUĐENJE PROTIV KRUNOSLAVA PRATESA U MÜNCHENU …

Usprkos ovim činjenicama, navodno zadnjih mjeseci Saša Perković, na zamolbu svog oca, intezivno radi na "raskrinkavanju" svih koji potiču provedbu zakona u Hrvatskoj, s ciljem izručenja njegovog oca Josipa Perkovića njemačkim istražnim i pravosudnim tijelima. Dokle seže Sašina "odanost" i "predanost" u prekoračenju i zlouporabi službenih ovlasti, govori u prilog informacija iz najupućenijih izvora kako od obavještajno-sigurnosnih službi zahtjeva "obradu" glavnih aktera koji na bilo koji način potiču i zagovaraju izručenje njegovog oca njemačkim istražnim i pravosudnim tijelima.

U nastavku donosimo javno objavljenu video snimku razgovora Saše Perkovića i generala Vladimira Zagorca u Beču 25. svibnja 2007. u hotelu SAS Radisson, na kojoj je jasno vidljivo kako je Perkovića k Zagorcu poslao Mesić, kojom prilikom je Zagorcu nuđen razgovor s Bajićem u zamjenu za status svjedoka.

 

Politička scena