Mladi tim istraživača na čelu sa Blankom Matković i Ivanom Pažanin, dokazuju kako u današnjoj Hrvatskoj ima zelje i dobre volje da se dozna istina o komunističkim zločinima nad hrvatskim narodom.

Istrazivanje za ovu knjigu samostalno su financirali. Međutim knjiga nije u tisku jer nemaju sredstva za to, pa su se odlucili za web izdanje.

Online verzija knjige "Zlocini i teror u Dalmaciji 1943.-1948. počinjeni od pripadnika NOV, JA, OZN-e i UDB-e" od danas je dostupna na internet stranicama Hrvatskog drzavnog arhiva.

U knjizi se nalaze stotine do sada nepoznatih dokumenata o zločinačkom djelovanju partizanskih postrojbi, KPJ, OZN-e i KNOJ-a u Dalmaciji a dio ih sadrži i podatke o stradanjima hrvatskog naroda u Hercegovini.

Spomenuti zbornik dragocjen je skup dokaza koji potvrđuju tezu kako komunistički zločini nisu bili hir pojedinaca nego dobro osmišljena zločinačka politika vodstva KPJ na čelu sa Josipom Brozom Titom i Aleksandrom Rankovićem.

Uz kazano, jednaku pozornost plijeni i činjenica da u Republici Hrvatskoj, za razliku od obnavljanja spomenika u Srbu i tiskanja različitih projugoslavenskih pamfleta, za jednu ovakvu knjigu jednostavno nema novca!