Član najužeg vodstva Hrvatske stranke prava BiH i general u miru Živko Budimir i dalje se smatra predsjednikom Federacije BiH a tu će dužnost obnašati ako Ustavni sud BiH drugačlje ne odluči. Budimir je također naglasio da ne priznaje mišnjenje Središnjeg izbornog povjerenstva,

On je u intervjuu Radiju Federacije BiH izjavio kako ga vrijeđaju stajališta lidera dvaju HDZ-a da je izdajnik hrvatskog naroda.

"Teško mi padaju ta spočitavanja, ali ona više govore o karakteru onih koji me osobno vrijeđaju, Oni zaboravljaju moj veliki doprinos u obrani Hrvata u domovinskom ratu u BiH, u izgradnji HVO-a, Združenog stožera Armije i HVO-a i kasnije Vojske Federacije. I kako onda ja mogu biti protiv svog naroda", kaže Budimir. Živko Budimir ističe da on ima svoj vlastiti politički stav i da mu u tome ne treba potpora Zagreba.

"Gospoda Dragan Čović i Božo Ljubić ne odlaze više samo po svoje mišljenje u Zagreb, nego da ga tamo oblikuju da dobiju potporu. Kad u Sarajevu ne može proći njihova arogancija i isključivost idu u Zagreb. Neće niti treba Republika Hrvatska išta ovdje riješiti, nego dogovaranje političkih subjekata u BiH, ali iz kompromis i toleranciju". naglasio je Živko Budimir.

Odgovarajući na pitanje otkud u koaliciji HSP i SDP, kad su to stranke dviju različitih političkih opcija, Budimir je rekao da su oni u Platformi prepoznali temelj zajedničke aktivnosti u izgradnji Federacije i BiH.

Pri tome je ošto prozvao dva HDZ-a jasno naglašavajući da veći značaj daje različitim političkim "kuhinjama" i dogovorima nego izbornom legitimitetu dobijenom na izborima.

>>Prvorazredan skandal: Hrvatsku kvotu u Lagumdžijinoj vladi popunili kadrovi Jure Galića

>>Ruža Tomašić: Jasno i glasno prokazati izdajnike hrvatskog naroda u BiH

>>Branitelji poručili Živku Budimiru: "Živko vrati se doma skuvali smo ti paštašutu"

"Nemaju pravo dva HDZ-a da određuju tko su legitimni Hrvati i tko može biti u vlasti. Njima je bilo omogućeno da i oni budu dio federalne vlasti, ali oni su to odbili, smatrajući da sve dužnosti namijenjene Hrvatima treba da obnašaju samo njihovi članovi, kao da nitko drugi nije imao izborni rezultat", naglasio je u intervjuu Radiju Federacije BiH predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

Pri tome je naravno propustio naglasiti da u Domu naroda Federacije BiH, tijelu kojr ga je tijekom zasjedanja u "krnjem" sastavu izabrao na mjesto Predsjednika Federacije BiH, njegova stranka nema niti jednog zastupnika. Stoga nije jasno o čijem izbornom rezultatu i legitimitetu Živko Budimir uopće govori.