Kakvi mi Hrvati jesmo i kakva nam je pozicija u „našoj“ državi vidi se i po tome, što se povijesni Dan državnosti i to okrugla sedamdeseta obljetnica 10. travnja ne smije niti spomenuti – praktički je zabranjena. Rijetki su narodi na svijetu, koji svoje povijesne datume i spomendane milom ili silom ignoriraju, kao mi, a kao dobili smo slobodu i demokraciju.

Surova je činjenica da smo formalno dobili državu, koju već zadnjih jedanaest godina „naši“ sustavno i polagano ruše, ali nismo dobili ISTINU i PRAVDU, a bez toga nema istinskog narodnog života, pa ni suživota. Zaboravlja se da smo mi oklevetani narod i oklevetana država NDH. Osamdeset posto grijeha što se nabacuju na NDH čista je laž. To je i logično, jer su nam hrvatsku povijest, povijest „genocidnosti“, četrdeset i pet godina jugokomunizma pisali unutarnji i vanjski neprijatelji. Hrvatski je apsurd, uz sve ostale, da nismo napravili nužnu reviziju hrvatske povijesti i da naša djeca i danas u hrvatskoj državi uče povijest koju su nam pisali neprijatelji. Kompleks krivnje se nastavilo ucjepljivati nama Hrvatima.

Veliki je problem i to da hrvatski intelektualci, povjesničari, novinari, političari i ini imaju jednu bolesnu karakteristiku. Ponašaju se i dalje kao krivci. Da bismo se usudili reći neku istinu o našoj povijesti, bližoj ili daljnjoj i o našim neprijateljima, moramo prvo sebe okriviti barem malo, popljuvati se i posuti pepelom. To je čisti NACIONALMAZOHIZAM. Tako kao država i narod nećemo nikad na „zelenu granu“. Zbog takvog autopljuvačkog ponašanja nećemo nikada biti ni cijenjeni, a za nagradu možemo dobiti samo „jugosferu“ i „bratstvo i jedinstvo“. Odricanje od prošlosti neće nas osloboditi, nego samo istina. Uostalom za povijesne grijehe i „grijehe“ na svim sudovima postoje i obrana i olakotne okolnosti, a mi pristajemo da kao i nakon 1945. i dalje budemo krivci za sve i bez suda. HRVATSKI NACIONALMAZOHIZAM.

Ustaški se pokret ne mora svakome sviđati, ali treba reći da nije bio ni nacistički ni fašistički, već osloboditeljski i nacionalistički (to se zlonamjerno izjednačuje sa „šovinistički“). Hrvatsko savezništvo s Nijemcima i Talijanima bilo je iz čiste nužde. Ustaški je pokret bio nacistički ili fašistički baš toliko, koliko su na primjer Amerikanci bili komunisti i boljševici zbog ratnog savezništva sa Sovjetskim savezom. 10. travnja je bio ustanak protiv Jugoslavije i beskrvna revolucija, a država je bila istog dana napadnuta od pobijeđene i raspuštene jugoslavenske vojske i četnika, a u lipnju 1941. tek, na nalog iz Sovjetskog saveza, i od komunista. Sve se praktički isto dogodilo i 1991. godine. Da nije bilo 10. travnja 1941., ne bi bilo ni današnje Republike Hrvatske, jer bi bila i dalje kraljevska ili kakva druga Jugoslavija, a Hrvati bi postali Jugoslaveni. Zato, kad neki dan „hrvatski novinar“ piše o zloglasnoj NDH – to je zloglasno i protuhrvatsko pisanje. O zloglasnoj Jugoslaviji se, jasno, ne piše. No, kad se zločesto piše o „takozvanoj“ NDH, mora se reći da je NDH bila međunarodno priznata država, koja je bila napadnuta i imala se pravo braniti. „Naši“ komunisti, lažni antifašisti (za razliku od recimo Talijana, koji 1943. nisu rušili talijansku državu nego režim) nisu rušili režim nego hrvatsku državu i to je čista veleizdaja. Sve su te protuhrvatske floskule, ostatci „ozloglašene“ Jugoslavije ili „takozvane“ SFRJ, koja nije bila ni socijalistička ni federativna ni republika ni Jugoslavija (da budemo u jugostilu) nego zakrabuljena Velika Srbija.

Dok bude HRVATSKOG NACIONALMAZOHIZMA, očito neće biti obilježavanja i proslave hrvatskog spomendana 10. travnja, povijesnog Dana hrvatske državnosti, koji nas je naučio da imamo državno pravo i da možemo imati Hrvatsku državu, a dr. Ante Starčević reče: „Dok budemo imali nacionalnih izdajnika, imat ćemo i stranih gospodara.“

Goran Ante Blažeković

Zagreb