Prosudbeno povjerenstvo književne nagrade Stjepan Džalto, ove godine se dodjeljuje drugi put, iz opsega pristiglih kratkih priča na Natječaj odabralo je sedam naslova u uži izbor.

To su sljedeće priče:  Nezamislivi cirkus gospodina K., Zapali iz hrvatske ruke, Pijetao, Epilog , Suho zlato, Dom, te Dokaži.

Prosudbeno povjerenstvo, čiji je predsjednik književnik i sveučilišni profesor Antun Lučić, tijekom svibnja će odabrati najbolju kratku priču i proglasiti pobjednika drugog natječaja za rečenu nagradu Stjepan Džalto, koja će, uz plaketu, dobitniku donijeti i novčani iznos od 500 KM, a organizator natječaja, Hrvatska uzdanica iz Uskoplja, odabrane priče pristigle na natječaj prošle i ove godine  tiskat će u zasebnoj knjizi.

Pri završetku Prosudbeno povjerenstvo sa zadovoljstvom ističe činjenicu da je broj pristiglih priča ove godine znatno veći nego prošle, a, taj rast, što je još važnije, pratila je i  osjetna kakvoća uradaka, pristiglih iz Hrvatske i brojnih gradova u BiH, priopćeno je iz udruge Hrvatska uzdanica iz Uskoplja.