U većini sarajevskih dnevnih  tiskovina i jutros su, kao i prethodnih godina na današnji dan, objavljene osmrtnice povodom trideset prve godišnjice  smrti Josipa Broza Tita, dok su, istovremeno, hrvatske tiskovine i portali u BiH prepuni vijesti o obilježavanju godišnjice smrti Gojka Šuška.

Društvo "Josip Broz Tito" Sarajevo u osmrtnici navodi da će danas u 15.00 sati njegovi članovi položiti cvijeće "ispred statue Maršala" u parku kampusa Univerziteta.

Grupa Titovih poštovatelja iz Mostara u današnjem Dnevnom listu, inače bliskom SDP-u BiH, Jurišićevom HSP-u i Lijanovićevoj NSRB, oglasila se proglasom, u kome stoji: "Povodom godišnjice smrti druga Tita, poručujemo onim ljudima koji blate lik i djela Josipa Broza Tita, da je on i mrtav korisniji od njih. Osmijeh i sreća zove se Tito. Poštovaoci velikog Tita iz Mostara" ... uz poimenično pobrojavanje njihovih imena.

S druge, pak, strane u zagrebačkom "Večernjem listu", izdanje za BiH, Županijski odbor HDZ-a BiH Zapadnohercegovačke županije podsjeća na 13 godina od smrti bivšeg ministra obrane Hrvatske Gojka Šuška, navodeći da "njegova djela žive i danas i da se on borio za svetu stvar - slobodnu i nezavisnu Hrvatsku".


Istodobno, u četvrtak, 5. svibnja, u 19.30 sati tradicionalnim koncertom Glazbene škole Široki Brijeg počinje program obilježavanja obljetnica: Bleiburg i križni put '45., Zaustavljanje tenkova u Pologu '91., Ministar obrane RH Gojko Šušak '98. pod nazivom "Svibanjska sjećanja 2011.", priopćeno je danas iz Širokog Brijaga, rodnog mjesta ministra Šuška.