Dan nakon što je u tzv. hrvatskim medijima objavljena slika na kojoj novoizabrani Hajdukov predsjednik Hrvoje Maleš pozira s ustaškom kapom na glavi (fotografija je snimljena prije 7 godina), isti je brzinom munje priveden u PU splitsko-dalmatinsku na četverosatno ispitivanje (obavjesni razgovor), a spominje se i podnošenje posebnog izvješća splitskom Državnom odvjetništvu, te novčana ili zatvorska kazna.

I više nego revna Hrvatska policija u suverenoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj privodi tako Hrvata koji se prije sedam godina, kako je i sam rekao, u doba “mladosti-ludosti” slikao na nekom tulumu s kapom nekadašnje hrvatske vojske, koja je 1941. imala isti cilj, i protivnika, kojega su Hrvati imali i 1991.godine.

Živimo li mi, dragi Hrvati, još uvijek u Hrvatskoj? Samostalnoj? Suverenoj?

Hrvata Hrvoja Maleša se privodi i optužuje u srcu Hrvatske zbog kape koju je na glavu stavio prije 7 godina, iako je najvjerojatnije da je fotografiju medijima prodao neki njegov ljubomorni i zavidni prijatelj, koji kao oličenje “pravog Hrvata” (čitaj izdajnika!) ne može provariti činjenicu što je Maleš nešto postigao, dok on još uvijek “sidi na zidiću isprid kvartovskoga kafića i loče jeftino pivo!”

Dakle, Maleš s ustaškom kapom na glavi u trenutku mladosti ludosti je glavna negativna vijest dana u svim tzv. hrvatskim medijima, dok je istodobno u tim istim medijima, pa tako i u HTV-ovom Dnevniku, glavna pozitivna vijest dana Titova štafeta. Koja u aranžmanu neumrlih starih povampirenih jugoslavenskih komunista okupljenih pod vodstvom druga Radoslava Ilića, sekretara Centralnog komiteta komunističke partije u osnivanju, u slavu poganskog kulta faraonskog vladara Jugoslavije, iz Istre kreće na relaciju Karlovac-Zagreb-Osijek-Beograd, prema srpskom posljednjem počivalištu najvećeg zločinca na ovim prostorima.

To nije "veličanje totalitarnog režima" i poticanje mržnje? To nije šaka u glavu Hrvatima, čiji su brojni preci, zahvaljujući naredbi “Ljubičice bijele”, njih oko 500 000, na Bleiburgu i putevima smrti "pognjojili" to polje i mnoge druge jame bezdanke, iz kojih svakodnevno izranjaju  njihove napaćene kosti?

Zar taj isti Tito nije bio onaj koji je rekao “Da bi Jugoslavija živjela, Hrvatska mora umrijeti” i “Prije će Sava poteći uzvodno, nego će Hrvati imati svoju državu”.

Hrvatska je na žalost njegovih istomišljenika rođena i živi. Istina, njeno nesmetan razvoj koče živi sljedbenici mrtvog maršala.

Lijepe “zvezde petokrake” i lijepe kape na svim stranama diljem Lijepe naše; na svim tzv. hrvatskim televizijama i u svim medijima se odaje počast zločincu iz Kumrovca povodom godišnjice njegove smrti; posljednji jugoslavenski i doživotni hrvatski predsjednik Mesić kaže kako su “one na Bleiburgu dobro pobili, jer su bili pripadnici kvislinške vojske”; lani Vlada u hrvatskom mjestu Srb podiže spomenik onima koji su klali Hrvate (spomenik posvećen pokolju hrvatskog naroda smo svi mi hrvatski porezni obveznici platili!), na programu javne televizije gledamo “Sutjesku” i “Neretvu”...

Ljudi Božji, pa oni nad nama vrše zvezdani teror kao i šezdesetih godina prošlog stoljeća, a ovdje radi jedne ustaške kape razapinju Hrvata...u srcu Hrvatske.

Što je sljedeće? Možda će Maleša optužiti i radi ustaškog imena?

Možda je baš jučer u PU splitsko dalmatinskoj rekao neki nadobudni policajac:

- I, tako, jel..? U osobnoj ti piše da se zoveš Hrvoje? Hrvoje, jel...? Sumnjiv si ti meni? Hrvoje u Hrvatskoj? Ma je li ti to nas Hrvate u Hrvatskoj provociraš? Brzo govori, tko ti je da takvo ime? Da i njega privedemo na obavjesni!

“Mi imamo Hrvatsku!” rekao je ne tako davno s ponosom prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. On je mrtav, i Bog mu dao pokoj. Gotovina i Markač su u Haagu, Gotovina je dobio za obranu Hrvatske 24 godine, a Oluja je nazvana “udruženim zločinačkim pothvatom”!

Na HTV-u gledamo “filmove naših jugoslavenskih suseda”, priča se o zajedničkoj vojsci s braćom Srbima, o zajedničkoj lutriji, o novom bratstvu i jedinstvu...

Hrvatskom neometano šetaju oni koji su nas Hrvate htjeli satrti s lica zemlje, štoviše, s vladajućom strankom koaliraju predstavnici onih koji su Hrvatsku htjeli preimenovati u  Veliku Srbiju, dok Vlada ne radi ništa osim toga da Hrvatsku što prije uvuče pod novu tuđinsku čizmu, ovog puta nazvanu EU, ali ispod koje se ne ćemo moći tako lako izvući kao iz bivše Jugoslavije.

Mnogi su poginuli trudeći se da iziđemo iz Jugoslavije, kako bismo napokon ostvarili tisućljetni san o neovisnoj državi Hrvatskoj! Mnogi su Hrvati poginuli kako bismo se mi Hrvati riješili komunizma i jugoslavenske zločinačke ideologije, pod čijom je krinkom u svijetu poginulo preko 100 milijuna ljudi. Mnogi Hrvati i danas zbog komunizma i “druga Tita” leže u jamama na nepoznatim mjestima!

Pod zvijezdom petokrakom napadnuti smo i 1991., razaran je Dubrovnik, Vukovar, Gospić, Osijek, Vinkovci, Škabrnja ....!

Da bi se nas Hrvate i dan danas o toj istoj ideologiji i njezinom jugoslovenskom tvorcu, kao i o godišnjicama rođenja i smrti i okupljanjima u njegovu čast u Kumrovcu, u svim tzv. hrvatskim medijima: elektronskim, tiskanim, televizijskim i radijskim, izvještavalo u pozitivnom kontekstu.

Dok je istovremeno fotografija Hrvoja Maleša, koji je prije sedam godina stavio ustašku kapu na glavu i to slikao za svoj vlastiti gušt, u Hrvatskoj prikazana u najnegativnijem kontekstu!

A što će tek biti kad se jave: Rekom, Pusić, Teršelićka, Goldsteini, Puhovski, udruge antifašista, Helsinški odbor, BABE, gay i lezbo udruge, Pupovac...a to što je prije nekoliko dana na stadionu u Srbiji zapaljena hrvatska zastava nema veze...

I ako je stavljanje ustaške kape na glavu kazneno djelo, zar isto nije i stavljanje na glavu kape sa crvenom zvijezdom (to nije “veličanje totalitarnog režima”?), a što podržava i najnoviji hrvatski predsjednik, koji stalno osvaja nagrade za miroljubivost, dok kape s crvenom zvijezdom naziva lijepim, i njemu dragim, kapama?

Znači, kape titovke sa zvijezdom su lijepe, a kape s priišivenim U nisu lijepe? Što zakon kaže o tome? Ako imamo zakon o zabrani onda ga treba poštovat, i to u oba slučaja! I zašto onda PU, neka tamo, nije lani, zbog predsjednikove izjave o lijepim kapama titovkama, i njega samog privela na obavijesni razgovor?

Jer, da je Maleš imao titovku (ili možda čak i šajkaču) na glavi, ne bi imao nikakvih problema! I još je najvjerojatnije kako bi ga oba predsjednika, i bivši-doživotni, i ovaj sadašnji, cijeloga izljubili. I to tri puta...


Petra Jurčević