SPLIT - Nepoznati muškarac prišao je štandu u splitskoj Marmontovoj ulici na kojem su dvije volonterke skupljale potpise za REKOM i zalio ih mokraćom. Potom se dao u bijeg, izvještavaju hrvatski mediji.

Napad u središtu Splita mlade volonterke prijavile su policiji, koja je dojavu dobila u 18,15 sati.

"Za sada nepoznati muškarac prišao je štandu i po volonterkama iz boce izlio tekućinu za koju se naknadno utvrdilo da je mokraća. Muškarac je potom pobjegao", rekla je Željka Radošević iz splitske policije.

>>Soroševa YUGOSFERA - projektni paket za bivšu SFRJ

>>REKOM: I prodaja magle je unosan posao

>>Balkanska unija: Jugonostalgičarska kampanja "milijun potpisa za REKOM" počela u Zagrebu

>>EKSKLUZIVNO: Rekom i Documenta - politička policija Zapadnog Balkana

Policija je izašla na mjestu događaja te je od volonterki uzela izjave, kako bi ušla u trag muškarcu za kojeg su djevojke procijenile da ima 40-ak godina.

Ukoliko bude pronađen, "zaradit" će prekršajnu prijavu.

Mlade volonterke prikupljaju potpise građana koji žele podržati inicijativu za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru bivše SFRJ u razdoblju od 1991 - 2001. godine. Namjera je REKOM-a izraditi popis stradalih, ubijenih i nestalih osoba bez obzira kojoj strani su pripadale, navodi udruga dok stručnjaci ukazuju na sasvim suprotnu sliku koja treba izjednačiti krivnju između Srba i Hrvata u ratu te uspostaviti "projekt" kao novu policiju na području bivše Jugoslavije što bi mogao ili trebao biti temelj za jednu vrstu Balkanske unije dominirana od Beograda.

>>Otvoreno pismo Vesni Teršelič i projektu REKOM

>>Zapadnobalkanski REKOM