Specijalnom operacijom obmanjivanja njemačkih i hrvatskih medija prenesena je informacija iz njemačkog tjednika "Focus" „SOA uništava dokumente o Perkoviću“, osmišljenom na Pantovčaku nakon sastanka savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše Perkovića i najboljeg poznavatelja njemačkih sigurnosno-policijskih prilika Budimira Lončara.

Naime, nedavni zahtjev njemačkog Vrhovnog saveznog suda u Karlsruheu, upućen putem međunarodnog naloga za uhićenje, da mu se dostave inkriminirajući dokumenti UDBE u vezi ubojstava hrvatskih političkih emigranata u Njemačkoj, DORH je proslijedio MUP-u, a MUP hrvatskoj Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA-i) sukladno nadležnosti. Operativno-analitičkim radom SOA je iz svoje arhivske građe izdvojila više od 2000 stranica inkrminirajućih dokumenata koji se odnose na UDBINO djelovanje u Njemačkoj, (organizaciju, infrastrukturu, metode i ciljeve djelovanja, te ubojstva hrvatskih emigranata), što je posredstvom MUP-a dostavljeno DORH-u. Od tih dokumenata SOA-e, DORH je, navodno, po nalogu glavnog državnog odvjetnika Mladena BAJIĆA, izdvojio 2-3 lista manje bitnih dokumenata i iste odaslao njemačkom Vrhovnom saveznom sudu u Karlsruheu. Istodobno je preko "starih" UDBINIH pozicija u Hrvatskoj i Njemačkoj plasirana dezinformacija kako „SOA uništava dokumente o Perkoviću“ što je prenio njemački tjednik "Focus" a od njega preuzeli i svi hrvatski mediji.

loncar_sasa_bajic
(Budimir Lončar, Ivo Josipović, Saša Perković i Mladen Bajić)

Činjenice o stanju UDBA -ine arhivske građe su bitno drukčije jer je 1987 - 1990. godine arhiva SDS-a (UDBA -e) temeljito pročišćavana od inkriminirajućih dokumenata. Tadašnji šef SDS-a (UDBA -e) SUP-a SR Hrvatske bio je Josip PERKOVIĆ, koji je pri "čišćenju arhive" pazio da nakon promjene vlasti ne ostane nešto kompromitirajuće protiv njega u arhivi SDS-a (UDBA-e), ostavljajući samo nebitne i operativno "žive" informacije i dokumente.

Jedan dio operativno uporabljivih informacija, dokumenata i dosjea svojih starih "saradnika", Josip PERKOVIĆ je 1991. preselio u Sigurnosno-informativnu službu (SIS), Ministarstva obrane (MORH), gdje je bio pomoćnik ministra obrane za sigurnost, te ih ondje nastavio koristiti.

Najveći dio dokumentacije Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), tada Služba za zaštitu ustavnog poretka (SZUP), je predala Hrvatskom državnom arhivu (HDA) gdje je od te ogromne arhivske građe formiran poseban „Fond UDBA-e i SDS-a“. Šefica tog FONDA bila je pomno birana i iznimno povjerljiva osoba Slavica PLEŠE, iz poznate udbaško-kosovske obitelji (sestra Mladena Plešea, urednika Jutarnjeg lista), koja je dugi niz godina nastavila "voditi brigu" o toj iznimno "bogatoj" građi.

Stoga je jasno zašto Mladen BAJIĆ, na zahtjev njemačkog Vrhovnog saveznog suda u Karlsruheu, nije angažirao tim koji će pregledati „Fond UDBA-e i SDS-a“ i izdvojiti inkriminirajuće dokumente koji pokazuju Udbino djelovanje u Njemačkoj, posebice one koji svjedoče o ubojstvima hrvatskih političkih emigranata.

Iz najupućenijih izvora saznajemo da je, navodno, sve ovo dogovoreno i usklađeno između predsjednikovog savjetnika za nacionalnu sigurnost Saše PERKOVIĆA i glavnog državog odvjetnika Mladena BAJIĆA, uz "blagoslov" aktualnog 5P (Pravnik, Pravednik, Predsjednik, Podupirač Prosvjeda) kako bi se od izručenja Njemačkoj zaštitilo Josipa PERKOVIĆA, Zdravka MUSTAĆA, Ivana LASIĆA, Borisa BRNELIĆA, Brunu SMOKVINU, Ivana CETINIĆA, Marina MODRIĆA i druge.

Obzirom na nedavne spoznaje da je proračun Ureda predsjednika povećan za 37%, s pravom se pitamo jeli to učinjeno zbog financiranja ovakovih "specijalnih operacija" zaštite po YUsipoviću "ZASLUŽNIH" za stvaranje Hrvatske? Sa ovakvim DORH-om i pravosudnim institucijama, Hrvatska očekuje što brži ulazak u EU!

 

Politička scena