Predstavnici koalicije REKOM uručili su danas predsjedniku Ivi Josipoviću u njegovu uredu prijedlog za osnivanje te komisije, priopćeno je iz koalicije za REKOM.


Iz REKOM-a ističu kako su to učinili u ime 1600 svojih članova i članica, među kojima su organizacije za ljudska prava, udruge žrtava, organizacije mladih, udruge veterana, mediji, vjerske zajednice, članovi obitelji žrtava i pojedinci/ke, javlja Hina.

Uz prijedlog, kako su izvijestili, predsjednik Josipović primio je i peticiju za osnivanje REKOM-a, koju je do 20. lipnja 2011. potpisalo 500.000 građana i građanki Hrvatske(20.000) i ostalih država nastalih raspadom Jugoslavije.

>>REKOM: Građani skužili zlonamjeru i ne daju potpis

>>Sorosev projekt REKOM na udaru građana: Volonterke zalio mokraćom

Po priopćenju koalicije za REKOM, predsjednik Josipović je istaknuo kako će biti velik zagovaratelj inicijative za REKOM unutar svojih regionalnih aktivnosti kao i u komunikaciji s hrvatskom vladom i hrvatskim parlamentarnim političkim strankama, javlja Hina.

Zanimljivo je kako Ured predsjednika na svojim službenim stranicama, za razliku od predhodnih susreta predsjednika s aktivistima Teršelićkinog TREKOM-a, o današnjem susretu nije objavio nikakvu informaciju.

 


 

Vezani članci: