Ne samo da predsjednica Vlade nije bila na Brijunima, na balkanskom summitu Borisa Tadića i njemu podložnoga  Ive Josipovića, nego su se čak zaoštrile javne svađe između nje i predsjednika  Republike.

Predvidjeli smo to u našim člancima pred tri mjeseca: nije Jadranka bojkotirala kandidaturu predsjedničku kandidaturu HDZ-ovog  Andrije Hebranga u korist Josipovića, a da bi se ona sada istinski suprotstavljala partizanskoj i jugoslavenskoj politici. Međutim,  njihove svađe na površini se zaoštravaju, dok se njihova nova mračna noć  širi i dalje. Samo još neko vrijeme žele zavaravati masu naivnih građana Hrvatske, sve  dok god naša država ne upadne bespomoćno u jamu Jugoistočne europske ili zapadnobalkanske Konfederacije.

U njihovoj knjizi zadataka, nova je mračna noć: kako nam kaže jedan od preživjelih hadezeovskih sabornika, a preživio jer je  poznat po svom bacanju ničice ispred Ive Sanadera a sada po klanjanju  gđi. Kosor, ''ne možemo mi sami. Pa sjetite se Zvonimirovoga prokletstva, ne možemo mi biti nezavisni!'' Reče, pozove se na nikad i nigdje dokazano Zvonimirovo prokletstvo, ostane živ i ode u zgradu Hrvatskoga Sabora glumiti ulogu predstavnika hadezeovih glasača...

Na Brijunima, stazom  Titovih učenika

Nije bilo Jadranke, čak je (za televizijske kamere) zabranila dvojici svojih kurtizana pojavljivanje uz javno obilježenoga Josipovića na tom glasovitom otoku. Ali evo, u novinama i na televizijama velika pobjednička slika jugoslavenskih ''lidera'' na području   ''osloboditelja naroda'', maršala Tita: na Brijunima, 18. srpnja 2011. Kao u stara vremena olova i smrti, mržnje i krađa, prijevara i moralnih perverzija, s osmjehom na licu, sada  neki novi ''mirotvorci'', zastavnici ljubavi i gledanja u budućnost, nazdravljaju i oblizuju se.  Budućnost smrti nacionalnih i ljudskih prava... a sve u ime ljudskih i nacionalnih prava.

Boris Tadić, politički i intelektualni domaćin, Josipović – zadužen za serviranje banketa-, pa sva tri člana predsjedništva Bosne i Hercegovine: Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović.

Dakle, iz BiH, niti jedan stvarni predstavnik Hrvata, jer Komšić je već davno otpisan iz redova hrvatskoga naroda. Iz priopćenja nakon dogovora tronarodne  kamarile, iščitava se da je taj brijunski susret bio  ''summit'', koji je imao kao svrhu  i pravno zacrtati onaj glasoviti ''regijon'' kojeg je Stjepan Mesić, kao predsjednik, pripremao  u onim prljavim sjednicama na Igmanu.

Tadićev i Josipovićev ''regijon'' ( uz Kosorovčinu konstruktivnu šutnju), naravno bez ponosne Albanije, bez Makedonije gdje Beograd ipak ne vlada, bez Crne Gore, gdje raste otpor protiv Srbije u istoj mjeri u kojoj Srbija prikazuje kroz svoju promidžbu da je nezavisnost Crne Gore samo ''privremeni ustupak kojeg smo učinili'', ali koji će biti kratkoga vijeka. Da i ne govorimo o nezavisnom Kosovu, gdje Vlada jasno pokazuje  da joj je draže da Beograd ne priznaje njihovu državu, nego da ih se nateže po nekim sjednicama na kojima se ponovno prijevarama i falsifikatima stvara nova Jugoslavija.

Ta noć, u kojoj se neki i neke klanjaju Sotoni

Po njihovim djelima, prepoznat će te ih, rekao je Krist. Dakle, ne samo po broševima niti po izjavama tijekom predizborne kampanje, o vlastitom svojstvu princa svijetlosti, ili po krivotvorenjima o agresiji na Bošnjake i na Hrvate, ne samo Devedesetih godina XX. st. nego i prije.

Janusz Bugajski, ravnatelj New European Democracies Project-a, visoko pozicijonirani suradnik State Departmenta, autor svjetski zapaženih knjiga ''Europski novi saveznici Amerike'', ''Širenje Euroazije: ruske ambicije u Europi'', te ''Hladni mir: ruski novi imperijalizam'' (prema našim saznanjima sve tri knjige su nepoznate u Korosoričevom ministarstvu Vanjskih poslova), smatra da ulazak Hrvatske u EU godine 2013. ''nije zajamčen''. Prema njegovim analizama, Unija je u dubokoj krizi, državna vodstva i parlamenti nisu dovoljno aktivni, a suradnja između 27 članica je otežana teškom ekonomskom krizom.

U Međunarodnom centru za Međunarodne i strateške studije, u Washingtonu, upozorio je da EU namjerava stvoriti na Jugoistoku Europe jednu novu  konfederaciju, od koje bi jedan dio, onaj istočni (Srbija i dio BiH) pripali ruskoj interesnoj sferi, euroazijskoj, a zapadni dio (Hrvatska i Federacija BiH) eventualno Europskoj uniji, ''s ozbiljnim ograničenjima njihovih prava u članstvu.'' Još pred dvije godine, Bugajski je istakao koliko su velike ovlasti predsjednika Republike Hrvatske, pa prema tome da je važno ne samo njegovo poštenje nego i upućenost u ekonomiju. To jest, u našem jeziku, koliko je važno da znade odraditi hrvatske neophodne poslove.

Do sada, Josipović je dokazao koliko odgovara pretpostavkama. U balkanskom usmjerenju, ali  dokaze daje. I na Brijunima, uz Borisa Tadića uvijek.


Domagoj Ante PETRIĆ