U srijedu, 24. kolovoza 2011., u 18.oo sati, na mjesnom groblju u Crvenom Grmu pokraj Ljubuškoga, održat će se komemoracija i sveta misa zadušnica za Stanka Nižića kojega je Udba ubila prije 30 godina u Zuerichu.

Stanko je djelovao na području Švicarske preko Hrvatskog radnika, glasila Hrvatskog radničkog saveza Europe - Pozdrav Domovini. Kako je Stanko Nižić bio jako obrazovan, marljiv i odan prijateljima i domovini Hrvatskoj, njegova riječ cijenila se i poštivala u hrvatskim emigrantskim krugovima. K tome, znao je dobro pripremati i plasirati promidžbeni materijal u korist porobljene Hrvatske.

Izdao je više promidžbenih letaka s nacionalnim predznakom, bio je jedan od urednika Hrvatske revolucije, te autor skripte Hrvati, tražimo kongres. Napisao je jako dojmljiv tekst In memoriam - fra Branko Marić, bio je suradnik u pisanju Uputnika hrvatskim borcima za slobodu Domovine, a napisao je i izdao još mnogo dobrih tekstova koji su bili od velike koristi hrvatskoj oslobodilačkoj djelatnosti.

Stanko nije bio strančar, već iskreni hrvatski borac za slobodu domovine Hrvatske. On nije nasjedao podjelama među Hrvatima, za njega je dobro došao svatko tko je djelovao u korist Domovine. Pripadnici svih političkih pogleda, a napose revolucionari, vidjeli su u njemu istinskog borca za slobodu domovine Hrvatske. Zbog toga je bio „trn u oku“ tadašnjem jugoslavenskom režimu. Egzekutori UDB-e likvidirali su ga u jednom hotelu u okolici Züricha u kolovozu 1981.