Nekadašnji šef OZNE u Karlovcu Josip Boljkovac za koji bi dan mogao biti uhićen zbog umiješanosti u poslijeratne zločine nad ratnim zarobljenicima na karlovačkom području. Takve informacije u javnosti je potvrdio i njegov odvjetnik Anto Nobilo, inače sin njegovog kolege iz ratnog i poslijeratnog razdoblja.


Nobilo tvrdi kako ima informacije da policija priprema uhićenje, ali to ne čini radi zadovoljenja pravde već iz predizbornih razloga.

Početkom 1945. nakon ulaska partizana u Karlovac, u Dubovcu je osnovan logor za ratne zarobljenike. U njemu su ispitivani i mučeni ratni zarobljenici. Josip Boljkovac je tada, kao i otac Ante Nobila, radio u OZNI. Međutim, Boljkovac sam to opovrgava. Tvrdi kako nije bio zapovjednik logora te da je u Dubovcu boravio samo jednom kako bi navodno spasio rođake domobrane.

Nobilo tvrdi da je cijeli slučaj izmišljen iz politikantskih razloga. Tvrdi da iza svega stoji ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko kako bi se javnosti predstavio kao lider desne struje HDZ-a. Nobilo smatra da je zbog svega u najvećoj opasnosti hrvatsko društvo jer se opet pokušava izazvati predizborni sukob između ustaša i partizana. Tvrdi da Boljkovac nije kriv, a i da država nema dokaze, javlja HTV.

Karamarko pak poručuje da bi u masi istraga koje policija provodi bilo vrlo neozbiljno komentirati slučaj Boljkovac. No potvrdio je ozbiljne namjere u istraživanju komunističkih zločina. Poručuje da su ovo tek prvi istražiteljski koraci koji će zamijeniti dosadašnju inertnost u istragama poslijeratnih zločina.