Hrvatski prijevod knjige australskoga publicista Lesa Shawa "Hrvatima se sudi klevetom - Pozadina stvaranja Nezavisne Države Hrvatske i udbaško medijski progon Hrvata u Australiji" objavila je zagrebačka naklada Benedikta.


Knjigu je na engleskom izvorniku objavio 1973. nakladnik Harp Books u Canberri pod naslovom "Trial by slander: a background to the Independent State of Croatia, and an account of the Anti-Croatian Campaign in Australia", a na hrvatski jezik ju je prevela Neđeljka Batinović.

Knjiga "Hrvatima se sudi klevetom - Pozadina stvaranja Nezavisne Države Hrvatske i udbaško medijski progon Hrvata u Australiji" (355 str.) podijeljena je na dva dijela. U prvom dijelu autor piše o položaju Hrvata u SHS i prvoj Jugoslaviji, ubojstvu Stjepana Radića, kraljevskoj diktaturi, Einsteinovim optužbama jugoslavenskog režima zbog ubojstva Milana Sufflaya, hrvatskom ustanku 1932., ubojstvu kralja Aleksandra, izborima 1935., usponu fašizma u Srbiji, sporazumu iz 1938., Hitlerovoj "Ratnoj uredbi broj 25", Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, četnicima i partizanima te događajima na Bleiburgu 1945.

U drugom poglavlju piše o formiranju protuhrvatske fronte u Australiji 60-ih godina prošlog stoljeća, pozadini medijsko-političkih optužbi hrvatskih iseljenika za terorizam, podmetanje bomba te ulozi jugoslavenske tajne komunističke policije u protuhrvatskoj kampanji. Autor u uvodu knjige piše kako je australski tisak od 1963. do 1973. vodio nesmiljenu kampanju protiv Hrvata. Ocijenio je kako se hrvatskoj zajednici u Australiji sudilo i presuđivalo klevetom te podsjetio kako su ključni svjedoci tog sudišta sjedili kao agenti provokatori u jugoslavenskom veleposlanstvu.

Australski publicist irskoga podrijetla Les Shaw autor je više politoloških knjiga i studija.