Sada se već naveliko govori da će neki zloglasni udbaški oficiri početi pred sudom RH odgovarati za svoje monstruozne zločine nad vojnicima NDH kao i hrvatskim narodom.

Spominju se neka imena, ako se ne radi opet o predizbornim trikovima HDZ-a. Radi se o pukovnicima Ozne i Udbe iz onih ratno poratnih najtragičnijih vremena za hrvatski narod. Nema dvojbe da je i prvi predsjednik HDZ-a, kao i dvomandatni predsjednik RH, te Vrhovnik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman bio partizanski prvoborac, kao i jedan od najmlađih poslijeratnih, Titinih generala JNA. Ali Franjo Tuđman je istinski hrvatski obraćenik u nacionalnom kao i vjerskom pogledu. Naša providnost je tako htjela! Da Franjo Tuđman nije imao takvu mladenačku prošlost sigurno je da ne bi mogao učiniti sve ono što je učinio za hrvatski narod. Franjo Tuđman je sadržavao u sebi sve ono što je bilo potrebito jednome hrvatskom vojskovođi i čelniku. A to je vojna, povijesne i politička izobrazba. Ima još onih Hrvata koji su na nižim razinama postali svjesnim hrvatskim obraćenicima u vrijeme progona hrvatskoga naroda od strane jugokomunističke vlasti, a posebice "Hrvatskoga proljeća" i Domovinskoga rata.

No ima i onih koji su se bili pritajili samo da bi mogli nastaviti svoja djelovanja protiv hrvatskoga naroda. Primjerice, udbaški pukovnik Josip Boljkovac, koji je bio na ministarskom položaju prve Vlade Republike Hrvatske, nedavno je izjavio "kako mu je najžalije što nije uhapsio Gojka Šuška čim se vratio iz tuđine". A vjerojatno tako misli i oznaško udbaški pukovnik Josip Manolić. I koliko je njima trebalo počiniti zločina nad hrvatskim narodom, dok su im dali visoke pukovničke činove UDB-e.

Zar je onda čudo što sada svjedoci tvrde kako je Josip Manolić pucao s motora kao i s konja po hrvatskim kolonama smrti razoružane hrvatske vojske. Za Josipa Boljkovca se zna da je pod njegovim nadzorom punjena duboka jama Jazovka hrvatskim ranjenicima. Jedan od njih koji se ponajviše bio pritajio je sin zloglasnog Josipa Mesića -Stipe Mesić. Njegova izdajnička zlodjela čekaju na hrvatsko suđenje. On je čak pjevao o Juri i Bobanu dok je po inozemstvu torbario stotine tisuća deviza od hrvatskih domoljuba.

Vrijeme je da se zločinci počnu imenovati pred hrvatskim narodom, iako poslije tolikog vremena. Kako možemo u tobože slobodarsku EU s imenom maršala Tita i njegovih zločinaca kao nazivima ulica i trgova.

 

Mate Ćavar