Od 20. do 28. kolovoza u Luksemburgu se održao festival neprofesijskog filmskog stvaralaštva, 73. UNICA (Svjetska organizacija neprofesijske kinematografije). U službenoj konkurenciji festivala, brončanom medaljom nagrađeni su filmovi 'Miramare' autorice Michaele Müller te 'Kurvo!' autorice Sonje Tarokić, a specijalnu nagradu dobio je Krunoslav Ptičar za film 'Teletrope'.

Na festivalu UNICA 2011 sudjelovali su Željko Balog, član izvršnog odbora UNICA-e; Zvonimir Karakatić, član GFR film – video Požega te dvije mlade redateljice Hana Jušić i Sonja Tarokić.

UNICA 2011 festival je centralno okupljanje svih članica, među kojima se nalazi i Hrvatski filmski savez, koje prema pravilima UNICA-e predstavljaju svoje neprofesijsko filmsko stvaralaštvo. Filmove za službenu konkurenciju svaki savez bira za sebe, a Hrvatski filmski savez predstavljali su animirani film 'Miramare', eksperimentalni film 'Teletrope', kratki igrani film 'Kurvo!' te dva jednominutna s ovogodišnjeg 19. festivala jednominutnog filma: animirani 'Shi(f)t' autora Hrvoja Seleca i igrani film 'San' autora Miroslava Ružića.


U službenoj konkurenciji od 124 prijavljena filma animirani film 'Miramare' osvojio je brončanu medalju, a u službenoj konkurenciji filmskih institucija i škola brončanom medaljom nagrađen je film 'Kurvo!' . Riječ je o kratkom igranom filmu koji na svim bitnijim domaćim festivalima biva prepoznat kako od strane struke, tako i od publike. Osim medalja, dodjeljivane su i specijalne nagrade kojom je nagrađen autor Krunoslav Ptičar za film 'Teletrope'.