Bivši hrvatski i jugoslavenski predsjednik te aktualni predsjednik SAB-a Stjepan Mesić posjetit će bivšeg ministra unutarnjih poslova Josipa Boljkovca u njegovu domu u Vukovoj Gorici, javlja HRT.


Mesić tom gestom želi dati potporu Josipu Boljkovcu za kojeg se u medijima ovih dana špekulira kako će biti uhićen zbog sudjelovanja u pripremi i realiziranju komunističkih zločina, te njihovom prikrivanju.

Naime, istraga partizanskih zločina na području Karlovcu, koja je počela još 2003. godine, do danas je rezultirala otkrivanjem nekoliko masovnih grobnica na lokalitetima Petrova Gora, Babina Gora, Kozjača i Vidanka, u kojima je pronađeno nekoliko stotina ljudskih kostura.

Josip Boljkovac, nekadašnji zapovjednik OZNE u Karlovcu do sada je negirao povezanost s tim zlodjelima, a zajedno sa Stjepanom Mesićem ističe kako se zapravo radi o politikanstvu u predizborne svrhe. Ipak, zbog sve glasnijih nagađanja, Boljkovac je ovih dana angažirao odvjetnika Antu Nobila, inače rođenog sina svog nekadašnjeg suradnika iz vodstva karlovačke OZN-e.